Overslaan en naar de inhoud gaan

3000 bezoekers naar centrum Veendam
voor Night of the Guitars

Door op maandag, 11 juli, 2016 - 19:31

_MG_8058.jpg

MUSEUMPLEIN -  Zaterdagavond stond het Museumplein bomvol, Voorgaande jaren kwamen rond de 1500 bezoekers naar de Night of the Guitars, dit jaar waren zeker 3000 muziekliefhebbers naar het hartje van centrum Veendam gekomen voor de 6de buiteneditie van de Night of the Guitars.

38-IMG_0230.jpg

Bij de Night of the Guitars kiezen muzikanten die uit Veendam en directe omgeving komen 1 of 2 favoriete gitaarnummers en deze worden gespeeld door de muzikanten in willekeurig bezettingen

IMG_4499.JPG

De muzikanten die deze avond hun favoriete muziek hebben gespeeld zijn de gitaristen Ruben Hoeke, Christof Bauwens, Lex Koopman, Bé Brakke, Coos Grevelink, Guus Laporte, John Laporte, Evert Erents, Nick Cramer en Rolf Perdok. De drummers Roel Kuipers en Harrie Groenewold en op basgitaar Hans Steneker en Ad Antonisse. Op toetsen Chris Kleine, percussie Eddie Tokromo en het vocale gedeelte kwam voor rekening van Peter Bloem, Mangel, Irene Wilkens, Koos Cramer en Everhard Sprik die ook de presentatie deed.

IMG_4596.JPG

Bronno van der Holt (67) van de Mangels Bluesband uit de jaren 60 zong de nummers Dust My Blues en Junior's Wailing. Voor Bronno, ook wel Mangel genoemd, was het zeker 8 jaar geleden dat hij op het podium stond. Op verzoek van gitarist Bé Brakke wou hij deze uitdaging wel aangaan. Het optreden beviel Mangel zo goed dat hij volgend jaar best weer wil meedoen, mits zijn gezondheid het toelaat.

19-IMG_0304.jpg

Het middagprogramma bestond uit de Night Hunt, een zoektocht naar jonge gitaristen. Een soort talentenjacht voor de jeugd. De middagpresentatie was is in handen van schoolmeester Henk Schaart, wat Henk overigens geweldig deed en dat gaf veel vertrouwen aan de jonge muzikanten. De nodige begeleiding lag in de handen van de Veendammer formatie Beecham (Bert Bos, Willem de Vries, Henk Schaart en Cor Postema. 
De eerste prijs was een door Muziekhuis Leo beschikbaar gestelde Vintage V52 MRB Sicon elektrische gitaar. (zie ons bericht: Martijn Schuur en Mei-Lin Germs winnen Night Hunt Veendam). Ook deze eerste zoektocht naar talenten mag een groot succes worden genoemd. De winnaars speelden avonds nog een nummer met de grote jongens mee.

_MG_7622.jpg
Met pet Bé Wever

Bé  Wever is de grote man achter de Night of the Guitars, samen met de vrijwilligers van Bogdike. Telkens weer weten ze het voor elkaar te krijgen om met weinig middelen een gratis toegankelijke evenementen te organiseren.

En voor de mensen die denken dat alleen Veendammers op dit grote muziekevenement afkomen hebben het mis! Ook bezoekers van buiten Veendam en provincie hebben de weg gevonden naar de Night of the Guitars. Op deze avond mocht zanger en presentator Everhard Sprik ook bezoekers uit Duitsland begroeten.

_MG_8166.jpg

We kunnen wel duidelijk stellen dat Bogdike het centrum van Veendam laat bruizen. Want komende zaterdag (16 juli) kunnen we in het centrum alweer genieten van de Sprookjesdag. Dit evenement organiseert Bogdike in samenwerking met Summerfun en Kindercentrum Hoi Pippeloi.

Voor mensen die de Night of the Guitars een keer willen beleven de, wintereditie staat gepland op zaterdag 7 januari 2017 in Hotel Parkzicht.

_MG_8176.jpg


Fotoalbums: