Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportoverzicht 2016 - juni

Door Eindredactie op zondag, 25 december, 2016 - 21:00

foto 6.png

Samengesteld door Jacob Kuipers

Wildervank F2 kampioen
De 'pareltjes' van Wildervank F2 zijn kampioen geworden. 'Mister' Wildervank Goos Boers reikte de prijzen uit. Daarna was het feest in de kantine met veel patat en om de dorstige kelen te spoelen.

Zaalvoetbal
In het kader van het traject Sporttalentontwikkeling is Winkler Prins afgelopen schooljaar gestart met een zaalvoetbalcompetitie. In nauwe samenwerking met V&Z Veendam.

Golf
De dames senioren van golfclub De Compagnie uit Veendam hebben in een spannende finale het landskampioenschap gewonnen. In de eindstrijd werd met 19-17 gewonnen van Almeerderhout.

C/D-toernooi
De finale bij de D-junioren ging tussen de voetbalclubs Wildervank en Leer. Wildervank won het gevecht tegen Leer met 1-0. De finale bij de C-junioren ging tussen de Duitse clubs, TLC en Leer. En TLC was de sterkste in de penaltyserie. 

Avondvierdaagse Wildervank
De organisatie had alles weer goed in 'kannen en kruiken'. Dit jaar waren er voor het eerst meer deelnemers aan de vijf- dan aan de tien kilometer. De sportverenigingen vv Wildervank, Aeolus, Thor en Clias, kozen ervoor om in Wildervank te lopen. Ook leerlingen van de Westerschool, Haimstee, de Sleutel en de Butte liepen in Wildervank.

Alders toernooi
Het Alders toernooi op de sportvelden van Veendam 1894 is een internationaal toernooi voor de E en F pupillen. Behalve voetbal was er voor de jeugd ook een springkussen, snelheidsmeter en een pannakooi aanwezig. Ook clubs uit het buitenland streden mee om de prijzen. 

20160522_162653A.jpg
Op de foto: Sensei Roelof Schuiling, Sensei Wim Schouten en Sensei Niko Jager

Ashido karate
Na een zwaar examen heeft Wim Schouten van Ashido karate uit Veendam zijn zwarte band behaald. Verder heeft hij ook het certificaat ontvangen voor leraar. Hij mag zich nu Sensei noemen. Ook Sensei Niko Jager viel in de prijzen. Hij mocht zijn derde 'dan' in ontvangst nemen. 

Judo
Judoschool Veendam heeft uitstekend gepresteerd op het internationaal judotoernooi in Venray. Lars van Oostrum (tweede van links) legde beslag op de gouden medaille.

Tennis
Na een fantastisch debuutjaar in de senioren-tenniscompetitie zijn de dames van TC Veendam kampioen geworden. Anouk Wijer, Tamara Leutscher, Mirte Oldenziel en Madelon Weijer waren de besten gebleken in de vierde klasse van de zondagcompetitie.

Avondvierdaagse Veendam
Dit jaar werd de 59ste avondvierdaagse in Veendam afgesloten met een feestelijke intocht. Er waren  2350 wandelaars. Ze werden ondersteunt door hun supporters. Er deden 47 groepen en 200 mensen deden individueel mee. Een vrouw uit Finsterwolde heeft tot dusver de meeste medailles behaald.

_DSC6211.jpg

Mevrouw Bulthuis
Tijdens de 59ste avondvierdaagse in Veendam was de 98-jarige rolstoeler mevrouw Bulthuis de oudste deelneemster. Onder de vlag van woonservice centrum De Breehorn voltooide zij haar race. Afgelopen jaar waren er 2350 wandelaars, die zich het zweet uit 'de sloffen' liepen. 

Lonneke Uneken de baas in Zeeland
De 16-jarige Lonneke Uneken uit Veendam is in Zeeland kampioen geworden in de categorie nieuwelingen meisjes. Uneken troefde in Oude-Tonge Ilse Grit en Ingrid Verhoeff af in de sprint. Het was een wedstrijd over 57,5 kilometer. Uneken kwam na 1.29,02 over de streep.

Chieljan Veen
Scheidsrechter Chieljan Veen was 17 jaar toen hij bij vv Wildervank een wedstrijd floot. En op 28-jarige leeftijd is hij assistent-scheidsrechter bij hoofd- en topklasse van de KNVB.