Overslaan en naar de inhoud gaan

Special Olympics 2016
26 medailles voor De Brug

Door Eindredactie op woensdag, 6 juli, 2016 - 08:03

20160706_Special_Olympics_2016_DSC_2606.JPG

ZWEMMEN - 1, 2 en 3 juli waren weer de Special Olympics voor mensen met een beperking, deze keer in Nijmegen. Van de Brug Veendam gingen er 14 zwemmers en 5 begeleiders op vrijdagmorgen in de bus met nog andere regio’s van De Brug op weg naar Nijmegen. De stemming zat er goed in en de hele club had er zin in. Op vrijdagavond de openingsceremonie in het Goffert stadion, ze werden binnen gepraat door Jochem van Gelder en na een defilé rondje rond het veld mochten de sporters plaats nemen in het midden van het veld. Toen alle verenigingen een plaats hadden gevonden in het drukbezette stadion, werden de vlaggen gehesen en de eed opgezegd. "Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!"

Daarna werd door de Torch runners de vlam binnen gedragen en werd de vlam ontstoken en de spelen geopend. Na dit officiële gedeelte begonnen de shows van verschillende dansgroepen met als slot van de avond een optreden van niemand minder dan Frans Bauer.

Op zaterdag begonnen alle sporten op verschillende locaties, de zwemmers gingen naar het Erica Terpstra bad. Er werd heel goed gezwommen, maar zondag moesten ze echt knallen want dat is de dag dat er om medailles wordt gezwommen. Zaterdagavond was er nog een feestavond in het Special OLympicsdorp dat was gevestigd in Heumensoord.

Zondagmorgen al vroeg gingen de wekkers af, de tassen moesten gepakt, bedden afgehaald, goed ontbijten en op weg naar de laatste en beslissende dag van dit weekend.

Dat begon al goed, de eerste zwemmer zwom een mooi persoonlijk record en haalde de eerste medaille binnen. En zo ging het de hele dag door, bijna iedereen zwom een persoonlijk record. Het eindresultaat was 7 gouden medailles, 6 zilveren en 5 bronzen op de persoonlijke nummers en een estafetteteam won goud en de andere brons. Dus een totaal van 26 medailles.

Na afloop ging iedereen moe maar voldaan in de bus terug naar het Noorden.

20160706_Special_Olympics_2016_DSC_2566.JPG