Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoka Marit Kamps wint brons op EK teams

Door Eindredactie op maandag, 4 juli, 2016 - 09:00

20160704_Judo_foto.JPG

JUDO - Afgelopen weekend mocht Marit Kamps uitkomen voor Nederland op het EK -18 jaar in het Finse Vantaa. De 15 jarige judoka van Judoschool Veendam draaide een uitstekend weekend. Zaterdag wist zij door winst op Merkulova uit Oekraïne , Calagreti  uit Italie de kwartfinale te bereiken. Hierin werd verloren van de Russin Vladimirova. in de herkansingen werd zeer knap gewonnen van Esir uit Turkijke en Rollwage uit Duitsland. In de wedstrijd om het brons was het zeer spannend. Helaas moest Marit in de verlenging van de wedstrijd de winst laten aan Vukovich uit Kroatië. Hiermee eindigde Marit als debutant op dit EK op een zeer verdienstelijke 5e plaats.

Op zondag werd uiteindelijk toch nog een bronzen medaille veroverd. Dit gebeurde tijdens het EK voor landenteams. Het Nederlandse damesteam won van Polen en Rusland, verloor van later kampioen Frankrijk maar wist om het brons uitstekend te winnen van Italië. Het damesteam eindigde hierdoor op een zeer knappe derde plaats.

Coach Marcel Joling rept over een erg sterk seizoen van zijn pupil. Met de Nederlandse titel, een medaille op een European CUp, een vijfde plaats op het EK individueel en brons op EK teams mag je spreken van een uitstekend seizoen.