Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdspelers The Blokes actief op Nederlands
kampioenschap little league in Hoofddorp

Door op zondag, 3 juli, 2016 - 16:02

20160703_The_Blokes_foto 1.jpg

HONK/SOFTBAL - In het weekend van 18 en 19 juni jl. vond in Hoofdorp de finales plaats van het Nederlands kampioenschap little league. Na de voorrondes in Almere op 14 mei was dit een prachtige ontknoping van het Nederlandse kampioenschap. In verschillende leeftijdscategorieën werd er bij zowel honkbal als softbal, gestreden om de nationale titels en een ticket naar het Europees Kampoenschap little league, waar de mogelijkheid ligt tot plaatsing voor de little league world series in de Verenigde Staten.

Bij deze Nederlands Kampioenschap little league deden ook vijf jeugdspelers van honk- en softbalvereniging The Blokes uit Veendam mee. Remco Borgman, Alrich Martina, Owen Drent, Christopher Vegt en Joeri Schaaphok hadden zich voor dit NK ingeschreven en werden als talent uitgekozen om mee te spelen. Zij waren erg blij en trots om als één van de uitverkorenen mee te mogen doen met team Noord.

20160703_The_Blokes_foto 2.jpg

Het weekend werd onder andere door presentator Jack van Gelder geopend. De praatgrage Van Gelder las een eed voor waarbij alle deelnemers hem enthousiast moesten naroepen. Naast honk- en softbal was er nog van alles te doen, waaronder een stand waar je je spelregelkennis kon testen of om met een virtual reality bril te honkballen.

Het Nederlands kampioenschap was voor onze jeugdspelers dan ook een hele grote ervaring, vooral om in een echt honkbalstadion te mogen spelen en hun kunnen te laten zien onder toezicht van het vele publiek wat op de tribunes stond. Het zijn toppers, waar we als vereniging trots op mogen zijn.