Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote wens van een pand voor Uitdeelpunt vervuld

Door Henk Drenth op donderdag, 30 juni, 2016 - 00:10

IMG_9135.JPG

CENTRAAL PUNT - Jannie Orsel is superblij. Haar grote wens van een pand voor haar Uitdeelpunt eerste hulp is uitgekomen. Woensdagmorgen werd om 9 uur het huurcontract voor een jaar ondertekend. En mocht zij van makelaar Herder de sleutel in ontvangst nemen. Het moest nog even op haar inwerken en aan het eind van de middag drong het pas ook echt tot haar door.

20160629_165302.JPG  

Het Uitdeelpunt mag intrek nemen in een ruime winkelpand aan de Brink. Voorheen zat er een zaak met eigen gemaakte houten meubelen. Jannie heeft al een idee hoe het ingericht gaat worden. Er komt een koffiecorner waar de leden elke dag gezellig kunnen aanschuiven. De verschillende afdelingen van het uitdeelpunt worden samengebracht. De kledinglijn van Sarah krijgt een plekje, er komt een afdeling voor het afgeven van dieren benodigdheden. Een uitgiftepunt van levensmiddelen en goederen kan er eindelijk ook een centrale plek krijgen. Privé en uitdeelpunt zal voor haar gemakkelijk te scheiden zijn. Elke dag komt er aanvoer van Albert Heijn.

IMG_9140.JPG

De uitdeelpunten bij leden in Winschoten, Stadskanaal en Pekela zullen gewoon blijven doordraaien. De winkel is dan het punt waar de goederen worden verkocht om de rekeningen te kunnen betalen. De rest van de opbrengst blijft op de bankrekening van het uitdeelpunt ten gunste van de leden.

20160629_165343.JPG

Afgelopen dinsdagmiddag was het Uitdeelpunt eerste hulp bij de notaris als stichting geboekstaafd, en bij de Kamer van Koophandel. In het bestuur van het uitdeelpunt zitten twee hoofdbeheerders en Jannie. Het bestuur van de nieuwe stichting heeft veel hulp gehad van Jan Ridderbusch. Hij heeft een adviesbureau en bood hun de opstart mogelijkheden. Ze zijn hem daar heel dankbaar voor. De huur van het pand is ook laag gehouden. Ook dat is geweldig.

Als stichting kunnen nu ook subsidies worden aangevraagd. Koelapparatuur staat op de wensenlijst.

IMG_9154.JPG

Er is veel werk aan de winkel, maar dat geeft niets. Het uitdeelpunt heeft heel veel leden. Onder de meer dan 3500 leden zijn er meer dan voldoende vrijwilligers die licht werk kunnen maken. Zij zijn voor een belangrijk deel zelfvoorzienend.  

Op 1 augustus gaat de winkel officieel open. Jannie wil nog niet zeggen wat er dan georganiseerd gaat worden, maar het zal niet stilletjes zijn.