Nieuws, Bogdike

Leste traain noar Knoal
The best thing is, the music never stops_MG_9048.jpg

TRAAINRAIZE - De documentaire Festival Express is een verslag van een treinreis door Canada in 1970. In de trein de populaire rockband Grateful Dead, Janis Joplin, The Band, Flying Burrito Bros en Buddy Guy die onderweg op de diverse stations optredens verzorgden. 

Deze film, en het nummer Leste traain noar Knoal van Bert Hadders, waren voor Be Wever en de vrijwilligers van Stichting Bogdike aanleiding om zaterdag een muzikale treinreis te organiseren, in samenwerking met de Museumspoorlijn STAR en financieel mogelijk werd gemaakt met een bijdrage van LEADER en sponsors.

11-IMG_8241.jpg

De trein vertrok om 9.59 vanuit Veendam om vervolgens reizigers op te pikken op de stations Wildervank, Stadskanaal en Musselkanaal. Onder hen was ook wethouder Jaap Velema van Veendam, die 's avonds tijdens het Promsconcert nog vertelde over deze unieke rit door de Veenkoloniën.

Of de reizigers onderweg veel hebben waargenomen van het Veenkoloniaal landschap laat zich raden want in de trein en op de stations was er genoeg vertier. De sfeer onderweg zat er al snel in met Safari Joe, Jan Henk de Groot, Roelof van de Velde en Mark Brinkhuizen.

Swinder, Harlquin Hovers en Bert Hadders en de Nozems speelden op station Stadskanaal, in Wildervank Marijje met band en Piet Kok en op het perron van station Veendam werden de reizigers muzikaal onthaald door het opleidingsorkest VSKO/vanBeresteyn.

_MG_6621.jpg

De reizigers wandelden aansluitend onder de vrolijke klanken van looporkest Cracker Jacks naar het Museumplein. Daar was om 14.00 uur het voorprogramma van het Promsconcert begonnen met optreden van Irene Wilkens & Sikkom Kult, Erwin de Vries en band en de formatie Swinder.

Beide organisaties kijken tevreden terug op een zeer geslaagde dag. Een medewerker van de STAR kwam na afloop bij Be Wever informeren naar een datum voor 2017.

_MG_6668.jpg


Fotoalbum's: