Overslaan en naar de inhoud gaan

Aan alles komt een eind!
Ook aan de Avondvierdaagse Veendam

Door op zondag, 19 juni, 2016 - 15:30

_DSC6211.jpg

Mevrouw Bulthuis (oudste deelnemer)

VIERDAAGSE - Afgelopen vrijdag werd de 59ste avondvierdaagse in Veendam afgesloten met een feestelijke intocht. Dit jaar waren er 2350 wandelaars. Vorig jaar waren er iets meer dan 2000 lopers en loopsters. De mannen, vrouwen en kinderen liepen zich het zweet uit de sloffen. Maar ze werden geweldig ondersteunt door hun supporters. Maar de 98-jarige rolstoeler mevrouw Bulthuis uit Veendam was de oudste deelneemster. Zij spande dus de kroon op een geweldig loopfestijn. Onder de vlag van woonservicecentrum De Breehorn voltooide zij haar race.   

Er deden 47 groepen en 200 mensen deden individueel mee. Een vrouw uit Finsterwolde heeft tot dusver de meeste medailles behaald. En ze liep met het nummer 68.

Om alles in goede banen te leidden was er ook hulde voor 30 verkeersregelaars en 12 tot 15 EHBO-ers. Mede organisator Albert Bosscher zei dat er dit jaar ook veel lopers uit de gemeente Menterwolde meedoen. Maar de Burgemeester Verkruisenschool uit Muntendam moest na 42 jaar helaas afzeggen omdat ze geen vrijwilligers konden vinden.

Vanaf het sportveld van de Winkler Prins scholengemeenschap vertrok het kleurrijke gezelschap en diverse muziekkorpsen door de straten van Veendam. Maar het vertrek ging niet zo, zoals in andere jaren. Vorig jaar was de drukbevolkte Jakob Bruggemalaan nog het 'strijdtoneel'. Omdat de 10 kilometer en de 5 kilometer lopers in het centrum van Veendam in 'botsing' met elkaar kwamen, zochten de organisatoren een andere vondst. De wandelaars gingen nu via een andere uitgang vanaf het sportveld de paden en lanen op. Om weer een 'botsing' te vermijden. En dat is gelukt.

Vervolgens ging het wandelpeleton richting het centrum van Veendam waar het wederom mutje vol was. Bloemen en cadeautjes werden de sportievelingen in de handen gedrukt. En het werd muzikaal ondersteunt door diverse muziekkorpsen. En de 'laatste lootjes' wegen natuurlijk het zwaarts. De sportievelingen beten nog even op hun tanden om ook de laatste meters tot een goed einde te brengen.

En zo kwam er een eind aan een sportief en muzikale avond.

IMG_2769.JPG


Voor foto's en video's zie: