Overslaan en naar de inhoud gaan

Het dak er af tijdens Let the 60ties and 70ties roll
in Veendam

Door Henk Drenth op maandag, 20 juni, 2016 - 14:30

_MG_6236.jpg

60ties & 70ties - Zaterdag vond op het Museumplein een muziekevenement plaats dat gericht was op de jaren 60 en 70. Het muziekevenement vond in een grote tent plaats, daarbuiten waren terrassen ingericht waar buiten een paar buien veelvuldig gebruik van werd gemaakt. Het festival werd druk bezocht.

Roots 66 mocht om 14.00 uur de spits afbijten, gevolgd door de Destroyers. Om 17.00 uur betraden The Happy Hippies het podium voor het brengen van tributes aan The Beatles met de Veendammer Lennon en McCartney in de huid van Nick en Koos Cramer. Neil Young werd door Gerry Wolthof neergezet, Roel Schiethart gaf een eerbetoon aan David Bowie, en Janis Joplin werd vertolkt door Gina de Boer. Zij dook ooit met Hennie Huisman de stropakken in tijdens een Tv uitzending van de Soundmixshow. Na Gina de Boer volgde aansluitend een optreden van The Happy Tunes met hits uit de jaren zestig. De uitsmijter van de avond was HotMe! met als frontman de Veendammer Everhard Sprik.  

IMG_7091.JPG

Hot Me! speelde niet voor de hand liggende covers voorzien van een eigen sausje. Dat het een succesformule is bleek maar eens weer, het publiek ging weer uit zijn dak. Er werd seventies powerrock gespeeld met invloeden van AC/DC, Herman Brood, Appie Alberts en The New Adventures.

De Groningse Rhythm & Blues band The Destroyers laat al sinds 1964 de ouderwetse, authentieke R&B horen die in de beginjaren zestig zo populair werd gemaakt door bands als Them, The Rolling Stones, The Yardbirds, The Animals, en The Pretty Things.

IMG_8809.JPG

De in 1983 groots opgezette pop-reunie My Generation in CC de Oosterpoort te Groningen was de aanleiding dat veel oude Groninger Beatgroepen uit de jaren 60 in hun oorspronkelijke bezetting weer bij elkaar kwamen. Zo ook de Jaguars, die in 1986 tot de samenstelling van Roots 66 kwam. Deze band speelt vooral dansbare muziek uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. En richt zich voornamelijk op de eigen regio. De band bestaat ongeveer 30 jaar. Met het door Roots 66 gespeelde repertoire probeert de band een overzicht te geven van de muzikale ontwikkelingen en stijlen vanaf de vroege Rock& Roll naar de Mersey Beat, en via een vleugje Flower Power tot eind jaren 60. Het bracht weer een grote herkenning en sentiment bij het swingende sixties-publiek.

_MG_6324.jpg

The Happy Tunes hebben in de afgelopen jaren een ijzersterke reputatie opgebouwd als vertolkers van hits uit de roemruchte jaren zestig. Op een podium vol weird uitgedoste neo-hippies slingerde de band op volle kracht hun regelmatig psychedelisch getinte songs de tent in. De Beatles-songs ‘I’m The Walrus’ en ‘Strawberry Fields’), en werk van The Small Faces en ‘Eloise’ van Barry Ryan zijn all-time favorieten van band en publiek.

Nick en Koos Cramer spelen sinds een jaar in de sixties band The Happy Tunes, en in een Led Zeppelin Tribute Band. Daarnaast spelen ze als duo in den lande.

IMG_8716.JPG

Good old Gerry Wolthof maakt muziek sinds 1979. Naast eigen werk brengt hij covers van Neil Young, Bob Dylan, Cat Stevens, The Beatles e.v.a. Hij heeft in meerdere bands gespeeld, waarvan Still Going West en de tribute-band The Neil Young Mirror Band de bekendste zijn. Gerry maakte met deze bands 3 cd’s en treedt door het hele land op. Landelijke bekendheid krijgt hij echter in 1985 na een optreden in de Soundmix-show met het nummer Comes a time van Neil Young.

De Groningse zanger Roel Schiethart kroop met Starmen in de huid van zijn recent overleden held David Bowie, daarbij gesteund door de Happy Tunes. Ze treden op sinds 2012 en durven zich al de beste Bowie-coverband van het land noemen. Er is nog niemand die hen dat tegensprak.

Janis Joplin leek weer opgestaan te zijn, maar nu in de gedaante van de Veendammer Gina de Boer. Gina heeft diezelfde strot van kolengruis, en is net zo’n podiumdier. Haar vertolking van Mercedes Benz bracht weer kippenvel. Gina is niet alleen zangeres, maar ook een echte entertainer die bepaald niet op haar mondje is gevallen. Ze werd op het podium weer bijgestaan door de wol geverfde muzikanten.

_MG_6479.jpg


Fotoalbums: