Team Veendam- Instituut Noord districtskampioen

Door Eindredactie op maandag, 13 juni, 2016 - 06:32

20160612_Judo_IMG_0876.JPG

JUDO - Afgelopen zaterdag stonden in Heerenveen de districtskampioenschappen voor jeugdteams plaats. De combinatieteams van Judoschool Veendam en Judo Instituut Noord lieten deze dag een ijzersterke indruk achter.

Het 1e jongensteam -15 jaar werd overtuigend kampioen. In de finale werd het selectieteam uit Friesland met 6-1 verslagen. Dit team heeft zich hiermee geplaatst voor het NK teams op 25 juni in Nijmegen.

Het 2e team -15 jaar wist ook nog eens een derde plaats te bemachtigen. In de strijd om het brons was dit team met 5-2 te sterk voor Judoschool Assen.

Het damesteam -15 jaar won in de voorronden van het selectieteam uit Friesland met 5-2. De finale was enorm spannen en werd nipt verloren van het sterke team van Dijkmansport met 4-3. De dames op een keurige tweede plaats.

Daarnaast was er nog een derde plaats voor het meisjesteam -12 jaar. Dit zeer jonge team liet mooi aanvallend judo zien.

De jongensteams -12 jaar stonden erg goed te judoën maar kwamen net tekort voor een podiumplaats.

Op zaterdag 25 juni zal naast het jongensteam -15 jaar ook het heren seniorenteam en het dames seniorenteam in actie komen tijdens het NK voor teams.