Judoschool Veendam pakt 12 medailles in Venray

Door Willem van der Werf op maandag, 6 juni, 2016 - 09:18

JUDO_IMG_0805.JPG

JUDO - Het internationale judotoernooi in Venray staat bekend als een van de grootste en sterkste judotoernooien in de Benelux. Ook dit jaar kwamen maar liefst 1400 judoka's uit 40 verschillende landen op de mat in Venray. De judoka's van Judoschool waren in zeer goede doen en behaalden in dit internationale geweld maar liefst 12 medailles.

Bij de heren -15 jaar wist Lars van Oostrum in een poule met 40 deelnemers kampioen te worden. In de halve finale won hij na een prachtige wedstrijd van zijn sterke tegenstander uit Engeland. Bij de dames -15 jaar won Vera Raspe het goud. Zij won in de halve finale van de huidige Nederlands Kampioen en ook haar Belgische tegenstandster werd in de finale met een vol put verslagen. Nederlands Kampioen Marit Kamps pakte het goud in de klasse -18 jaar. Met verschillende technieken wist zij te scoren dit toernooi. Bij de heren -18 jaar behaalde Maarten van Ark de titel. Ook hij wist in de halve finale van de huidig Nederlands Kampioen te winnen. De finale won hij met een fraaie tilworp.

Tweede plaatsen waren er voor Isaac Ogiemwonij en Sarah Hector.

Brons werd behaald door Leon Bax, Ingrid Engwerda, Matteh Engels, Annelie Bultena, Kim Smit en Thijmen Engels.