Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaalvoetbalcompetitie Winkler Prins/ V&Z groot succes

Door Eindredactie op zondag, 5 juni, 2016 - 18:00

Sporttalentontwikkeling voetbal Winkler Prins alle winnaars.jpg

ZAALVOETBAL - In het kader van het traject "Sporttalentontwikkeling" is Winkler Prins dit schooljaar gestart met een zaalvoetbalcompetitie, waarbij Winkler Prins nauw samenwerkt met V&Z Veendam. De start van dit schooljaar is gebruikt om teams te werven voor de competitie en uiteindelijk is de competitie met 12 deelnemende teams gestart op 8 januari 2016. De competitie telde dit schooljaar ruim 120 voetballende leerlingen!

Elke vrijdagmiddag van 16.00 uur tot 18.00 uur vonden de wedstrijden plaats in Sporthal Ruitershorn te Muntendam. Leerlingen van 11 t/m 15 jaar speelden in hun vrije tijd een wedstrijd van 2 x 15 minuten tegen een ander (zelf samengesteld) team uit de competitie. De wedstrijden stonden onder leiding van Tim Rijnberg, een leerling uit VWO 4 van Winkler Prins, die intern door een KNVB scheidsrechter wordt opgeleid, zodat hij in een later stadium ook senioren kan fluiten.

De competitie is gebaseerd op de senioren competitie, die V&Z Veendam al jaren organiseert. Zo zijn alle uitslagen, standen, topscorers en wedstrijdschema's gepubliceerd op de website van V&Z (www.venzveendam.nl). Tevens zijn hier wekelijks de wedstrijdverslagen te vinden. De Winkler Prins/ V&Z zaalvoetbalcompetitie is een initiatief van Ricardo Brongers (docent lichamelijke opvoeding op Winkler Prins) en Aeilt Hassing (voorzitter V&Z Veendam).

Afgelopen vrijdag 3 juni was de laatste speelronde van de competitie en werd de eindstand bekend gemaakt. De teams die 1e (FC Döner), 2e (Jopie FC) of 3e (FC Kings) zijn geworden hebben een medaille in ontvangst mogen nemen tijdens de prijsuitreiking, die na de laatste wedstrijd plaatsvond. Ook was er een prijs voor de topscorer van de competitie (Winston de Jonge), een sportiviteitsprijs én een prijs voor het team met het mooiste tenue (WP Galaxy, leerlingen uit V1g). Alle prijzen werden beschikbaar gesteld door Sporthal Ruitershorn Muntendam.
Ook is er tijdens de prijsuitreiking aandacht besteed aan de opzet van de competitie in schooljaar 2016/2017. Want dat het een vervolg krijgt, is zeker na zo'n succes in het pilot jaar.

Doordat zowel leerlingen van 11 jaar als 15 jaar mee konden doen, was er zo af en toe wat niveauverschil. Volgend schooljaar willen we na de herfstvakantie starten met twee competities van 8 teams, waarbij de ene competitie voor 11/12/13 jarigen is en de andere competitie voor 14/15 jarigen. Zo willen wij ervoor zorgen dat er nog meer uitdaging voor de spelers is en iedereen in zijn eigen leeftijdscategorie kan voetballen en zichzelf nog beter kan ontwikkelen.

Leerlingen die na het seizoen te oud zijn voor de competitie, kunnen zich vervolgens aansluiten bij de senioren competitie van V&Z Veendam.