Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportoverzicht 2016 - mei

Door Eindredactie op zaterdag, 24 december, 2016 - 21:00

SV Meteoor  Vrouwenenkel.JPG

Samengesteld door Jacob Kuipers

SV Meteoor
SV Meteoor heeft in mei voor de 48ste keer een groot badmintoernooi georganiseerd. Er was weer een stijgende lijn in te bespeuren qwa inschrijvingen. Daarmee is het toernooi waarschijnlijk één van de grootste senioren badmintontoernooien van Nederland. 282 deelnemers/sters meldden zich en dat aantal werd verspreid over vier klassen. Zowel de titelverdediger als de titelverdedigster konden hun titel niet verdedigen. Daarom was Tamara van der Hoeven de te kloppen vrouw.

KNSB Marathon Cup naar Veendam
Op zaterdag 7 mei werd de KNSB Marathon Cup verreden in Veendam. De KNSB Marathon Cup is een landelijke inline skate competitie.Veel landelijke topskaters en schaatsers verschenen aan de start. Het parcours is 800 meter lang.

VV Muntendam
De voetbalclub Muntendam vierde op woensdag 11 mei het 90 jarig bestaan van de club. Burgemeester Rein Munniksma gaf s'middags om 13.30 het officiele startsein voor de festiviteiten op het sportpark aan de Zuiderstraat.

Zaalvoetbal
De zaalvoetbalfinale werd gespeeld  tussen Futsal Topbrands en TTK. Strafschoppen moesten de beslissing brengen in deze titanenwedstrijd. Na zes pennels was het beslist en mocht TTK eindelijk de wisselbokaal in ontvangst nemen.  De strijd om het brons ging naar Galacticos.

Skeeleren rond Hertenkamp
Na het succes van het Nederlands kampioenschap skeeleren heeft de stichting Sportpromotie Veendam deze sport wederom naar Veendam weten te halen. Rondom de hertenkamp werd de KNSB inline cup verreden. Veel landelijke topskaters en schaatsers gaven act de presents.

DSC_0558A.JPG

Dance for Kidzz
In een prettige omgeving leerden de kinderen zich te bewegen op de klanken van muziek.  Dat allemaal onder leiding stond van een daarvoor opgeleide juffrouw. Gebruik van fantasie en leuke muziek stonden centraal.  

Doelman Hindrik Snijders
De 29-jarige Hindrik Snijders gaat de zondagselectie van Veendam 1894 versterken. Hindrik heeft het keepen bij de geelzwarten geleerd. Naast zijn keeperswerk in Zondag 1 gaat Hindrik ook een start maken als trainer. 

Koppeldarten
Vader Jaap en zoon Joey Velt hebben in mei het koppeldartstoernooi om het kampioenschap van Muntendam gewonnen. In de finale waren ze te sterk voor het duo Tom Orsel/Danny Holt: 4-1. Aan het toernooi, dat in het kader van de Pinksterfeesten Muntendam werd gehouden, deden 61 koppels mee.

Samenwerkings verband tussen FC Emmen en Veendam 1894
Veendam 1894 organiseerde het eerste Talenten Toernooi - in het kader van de samenwerking met FC Emmen. Zowel bij de F- als de E-pupillen waren er 12 teams uit de regio die hieraan deelnamen.

ING-buren en familiedag
De kampioensteams van Wildervank (zat en zon) kwamen in actie. Trainer Marcel Kouw was trainer van Wildervank (zat) en Peter Tempel was trainer van het zondagteam. Het werd 7-2 voor Wildervank (zon).

20160522_Ashido_karate_matchmaking.jpg

Clubtoernooi ASHIDO
Ashido karate hield weer haar jaarlijkse clubtoernooi.  Er waren 21 karateka's aanwezig.

Lonneke flikt het weer
De 16-jarige Lonneke's won haar derde zege binnen een week. Na zege's in Breezand en Beilen was ze ook in Noord-Brabeant de sterkste. Dat was een criterium over 45 kilometer.