Vrijwilligers

Vacature Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam
Mentor voor KANS 050Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam zoekt voor KANS 050 een vrijwilliger. De vrijwilliger ondersteunt een jongere (14-23 jaar), één op één. De mentor en de jongere praten over school, stage, werk, geldzaken, hobby’s, vriendschappen, toekomstplannen, thuissituatie of persoonlijke zaken. De jongere bepaalt waaraan hij of zij wil werken; de mentor denkt met hem/haar mee. Een mentortraject duurt ongeveer een jaar. In het begin ontmoeten jongere en mentor elkaar één keer per week. Later kan dat wat minder zijn. KANS 050 zorgt voor een goede 'match'. Dat wil zeggen een mentor krijgt een jongere die bij hem/haar past, en andersom. Als mentor lever je een belangrijke bijdrage aan de toekomstkansen van jongeren. (Jongeren krijgen onder andere meer zelfvertrouwen en betere sociale vaardigheden, waar ze ook in hun verdere leven veel aan hebben). Als mentor krijg je veel waardering voor je inzet en je vergroot je eigen coaching vaardigheden
Ben jij geïnteresseerd in en betrokken bij de leefwereld van jongeren en ga je respectvol met de jongere om. Ben je integer, communicatief vaardig en resultaatgericht. Ben je in staat om door je levens- en werkervaring een stimulans en voorbeeld te zijn en kun je jongeren emotioneel ondersteunen. Ben je bereid om deel te nemen aan de training en intervisiebijeenkomsten en kun je een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen, dan is deze vacature iets voor jou!.

Geïnteresseerd? Bel dan 0598 – 698119 voor meer informatie of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk@compaenveendam.nl.

Langskomen kan op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 - 16.00 uur, Jan Salwaplein 3 in Veendam.

Meer vacatures op www.vrijwilligersgroningen.nl.