Overslaan en naar de inhoud gaan

Cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’
van start in Veendam en Pekela

Door op dinsdag, 31 mei, 2016 - 19:19

CURSUS - Donderdag 26 mei 2016 zijn zes (sport)verenigingen uit Veendam en Pekela gestart met de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ (MVKT). De cursus wordt aangeboden door de gemeenten Veendam en Pekela in het kader van verenigingsondersteuning en wordt verzorgd door cursusleider Anne Prins. De verenigingen gaan met een stappenplan aan de slag om in korte tijd meer vrijwilligers te werven voor hun club. Landelijk hebben sinds 2012 al meer dan 1.100 verenigingen met succes deelgenomen aan de cursus, wat voor meer dan 54.000 vrijwilligers heeft gezorgd.

Deelnemende verenigingen
Alle sportverenigingen uit de gemeenten Veendam en Pekela zijn eind maart uitgenodigd om deel te nemen aan de cursus. Voetbalverenigingen v.v. DWZ en v.v. Veendam 1894, Basketbalvereniging Aquila, hockeyvereniging MHC Daring, turnvereniging SV Clias en Scouting Pekela hebben zich voor de cursus MVKT opgegeven.

Opbouw cursus
Tijdens vier workshops worden gezamenlijk alle stappen gezet die nodig zijn voor succes. De workshops vinden plaats van mei tot en met oktober 2016. Iedere vereniging wordt vertegenwoordigd door twee tot vier leden. Tijdens de cursus wordt onder andere in kaart gebracht welke leden al een actieve vrijwilligersrol vervullen en welke taken er binnen de club zijn. Vervolgens worden de verenigingen begeleid om een positieve en actieve vrijwilligerscampagne op te zetten.