Wildervank (zat) lette niet goed op tegen SCN

Door op zondag, 29 mei, 2016 - 22:00

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Het was bloed, zweet en tranen in de 'braadpan' van vv Wildervank. Wildervank (zat) en SCN moesten in dit decor uitvechten wie de sterkste was. In Nieuwlande werd het 1-1. Dus een mooi uitgangspunt voor Wildervank om de boel thuis recht te zetten. Maar helaas, SCN won met met 2-1. Bij de tweede treffer van SCN lette de verdedigingsgordel van Wildervank niet goed op. Door dit resultaat blijft SCN vierdeklasser. En moet de 'elite-elf' van oefenmeester Dontjer nog een jaar in in de vijfde klasse blijven en alsnog proberen de sprong te maken naar hogere regionen.

Na tien minuten spelen was het al lawaai op het veld. SCN-speler Roy Zwiers passeerde Wildervanker Remon Nagel en bij de tweede paal ging het leer het doel in. De feestvreugde was maar van korte duur want de treffer werd afgekeurd. Omdat arbiter Louwes een overtreding zag op Wildervank-speler Nagel. Na 32 minuten spelen was het 'bingo'. voor Wildervank. Niels Jannenga bracht de bal voor en Stefan Wijngaard schoot het leer-rand 16meter- op het doel van SCN. En het leer kwam in de touwen tot stilstand: 1-0.

Maar Wildervank kon nog niet op haar 'lauweren' rusten. Vier minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Louwes kreeg SCN-speler Marissen een grote kans. Maar werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door een Wildervank-speler. En Louwes wees direct naar de stip. Stefan Bruinsma deed wat het moest doen en bracht de stand op 1-1. En dat was gerechtigheid getuige het veldspel. De tweede helft begon met een vrije trap van Wildervank-speler Patrick Hoving, maar dat zette geen 'zoden aan de dijk”.

Daarna 'golfde' het spel op en neer. Bij beide ploegen zag je veel vrije ruimtes maar wisten hier geen gebruik van te maken. In de 54 ste minuut mocht Patrick Aasman namens SCN een vrije trap nemen. En Stefan Bruinsma kopte het leer naast het doel van Wildervank. Daarna volgde een fase waarin Wildervank het betere van het spel had. 'Maar het sneed geen hout'. Dus doelrijpe kansen of mogelijkheden waren er niet. Er werd door beide ploegen veelvuldig de lange bal gehanteerd.

En in de 66ste minuut volgde er een drinkpauze. Een kwartier voor het einde schrok Wildervank zich te pletter toen SCN bijna op een voorsprong kwam. Maar een verdediger van Wildervank was de 'reddende engel'. In de 80ste minuut werd het weer benauwd voor de Woortmanslaanbespelers. Want Patrick Aasman schoot namens SCN net naast het doel van Wildervank. Wildervank deed direct wat terug. Invaller Aielko Folkers schoot bijna raak en mistte op een 'haar'.