Wildervank (zat) kan karwei thuis afmaken tegen SCN

Door op maandag, 23 mei, 2016 - 23:20

nieuwlande-vv wildervank zat.JPG

VOETBAL - Afgelopen zaterdag moest vijfdeklasser Wildervank de strijd aanbinden tegen SCN uit Nieuw Lande. Voor een plaats in de vierde klas. Met een afgeladen bus ging Wildervank naar Drente. Maar ze hadden vergeten om de wedstrijdkleding mee te nemen. Zodoende moest scheidsrechter Nieboer de wedstrijd een kwartier later laten beginnen. De heer Nieboer werd geassisteerd door de heren Annen en Van der Laan. De bezoekers kwamen niet aan hun trekken, aangezien de wedstrijd in de 'brilstand' eindigde. Dus 0-0. Het is de taak voor de ploeg van Wildervank trainer Dontje om volgende week in eigen home hun aanhang laten juichen. Mocht dat zo zijn, dan kan Wildervank de gang naar de vierde klas maken.

Wildervank schoot als een 'raket' uit de kleedkamers. Uit een voorzet van Ramon Beekman schoot Remon Nagel rakelings over het vijandelijk doel. Na deze opsteker was het voor de bezoekers even schrikken. SCN-speler Patrick Aasman vuurde een gericht schot af op de Wildervanker goaly Shane Swama. Maar de goaly uit Wildervank liet zich niet verrassen en sloeg met zijn vingertoppen het leer over de lat. Op dat moment namen de roodhemden een afwachtende houding aan en het 'regende' kansen voor SCN. De mannen van Wildervank-trainer Dontje konden het niet belopen.

Na een kwartier spelen was er weer een dot van een kans voor SCN. Dit keer was het Jeffrey Marissen van de thuisploeg die doelman Swama wilde verrassen maar de goed oplettende doelman van Wildervank pareerde de bal naast het doel. Een minuut later was het 'alle hens aan dek' bij Wildervank. In de 16e minuut ging het bijna mis voor de bezoekers. Voor de doelmond van SCN-doelman Marissen maakte een speler van Wildervank hands. Waarop hij tegen de assistent-scheidsrechter opmerkingen maakte en.de scheidsrechter tracteerde hem op een gele kaart.

Wildervank-speler Maikel van Vliet liet na 19 minuten een grote opgelegen kans liggen en hij schoot rakelings over. Denny Dekker van SCN raakte geblesseerd en werd vervangen door Jan van de Meer. Wildervank was de betere ploeg maar de kansen die er kwamen werden om 'zeep' geholpen. Ook de spelers van SCN deelden in de malaisse. Ze waren ook niet op schot. Daarom ging de ruststand in met de 'brilstand'.

De tweede helft was het spel van beide kanten niet best. Oefenmeester Dontje van Wildervank en trainer Kikkert van SCN schreeuwden 'de longen bijna uit hun lijf' om de mannen beter te laten spelen. Doelman Shane Swama van Wildervank was vandaag in een bloedvorm. Hij pareerde de  ballen uit het doel, waar menig doelman een 'puntje' aan kan zuigen. Maar ook doelman Ralph Lenten van SCN was goed bij de les.

Zo kreeg Wildervank in de slotminuten van de wedstrijd nog een paar goede kansen om de score te openen maar het lukte van Vliet en Hoving niet om het leer tussen de palen te krijgen. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Nijboer voor het einde van de wedstrijd. Dus volgende week kan de zaterdagploeg van Wildervank de puntjes op de i zetten als het in eigen home wint van SCN.