Overslaan en naar de inhoud gaan

Open dag Stichting Bogdike
en officiële opening nieuw onderkomen

Door Henk Drenth op zondag, 22 mei, 2016 - 23:03

04-IMG_1303.jpg

BOGDIKE - Sinds oktober vorig jaar houdt Stichting Bogdike kantoor in de Kerkstraat 2. Vanuit dit Kunst en Cultuurpandje organiseert en coördineert zij het komend seizoen haar evenementen. Nu Bogdike helemaal in het pand is gesetteld was het tijd geworden voor een open dag en een officiële opening. Op zaterdag 21 mei  vond de open dag tussen 11.00 en 17.00 uur plaats in, en in de omgeving van het nieuwe onderkomen, Kerkstraat Oost.

Tijdens de open dag was er door iedereen kennis te maken met de vrijwilligers van stichting Bogdike. Natuurlijk met presentaties, zoals men dat van Bogdike gewend is, van kunst en cultuur. Er waren optredens van Bert Hadders, de Scheepsjoagers en van Krzysztof Groen. En natuurlijk waren de Bogdikers ook de kinderen niet vergeten! Clown Kiek was aanwezig om leuke dingen van ballonnen te maken, en bij Fun to Feest konden de kinderen worden geschminkt. Op een springkussen konden ze zich ook uitleven.

17-IMG_1330.jpg

Bert Hadders geeft in Veendam graag zijn optredens. Hij treed er vier of vijf keer per jaar op, en dat is vooral door Bogdike. In de meeste plaatsen in de provincie is er niet zoiets als Bogdike. Er is vaak lang niet zoveel te doen als in Veendam.

Het Kunst en Cultuurpandje trok met de optredens vele nieuwsgierigen. Voor wie het niet gelukt was tijdens de open dag mag ook gerust op een andere dag komen binnenstappen. Vrijwilligers van Bogdike zijn van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur aanwezig.

10-IMG_1318.jpg

Het centrum heeft het weekend ook in het teken gestaan van de Stadscamping en de Veendam-Leer-Veendam Rally. Er was gezamenlijk voor een hoop vertier en vermaak gezorgd voor jong en oud.

Maar hier blijft het zeker niet bij in Veendam. Met de opening werd tevens het nieuwe seizoen gepresenteerd. Tot en met 24 september staan er weer 12 evenementen op de Bogdike kalender. Het gaat een bruisende zomer worden. Zaterdag 28 mei gaat het echt los met het Singer / Songwriters festival, dat om 12 uur begint.

25-IMG_1349.jpg