Overslaan en naar de inhoud gaan

Bespaar Bazaar bij Compaen met workshops en modeshow

Door Henk Drenth op maandag, 23 mei, 2016 - 10:30

IMG_3217.JPG

CREATIEF - Zaterdag werd bij Compaen op het buitenterrein en binnen in de toegangshal de Bespaar Bazaar gehouden met verschillende workshops. De eerste 100 bezoekers mochten een goodiebag in ontvangst nemen met praktische bespaartips en handige gadgets. De Bespaar Bazaar  was in de vorm van een markt gegoten. Het is in de eerste plaats bedoeld voor mensen met een smalle beurs. Maar eigenlijk is het iedereen bedoeld. Iedereen vindt het wel eens prettig om niet teveel geld uit te geven, maar om toch leuke kleding te dragen of om leuke dingen in huis te hebben staan. Tijdens de workshops werden onder andere meubels gerestyld.

Aan oude kleding kan ook een geheel nieuw leven worden gegeven. Van een oud overhemd kan een tas, een schort of een boxershort worden gemaakt. Workshopbegeleider Gherie Stegeman van de Kledingbank Maxima legde dit allemaal uit. Medewerksters van Maxima waren voor deze gelegenheid mannequins, en liepen een modeshow waarin getoond werd hoe voor weinig geld er toch trendy bij te kunnen lopen.

IMG_3146.JPG

Het accent werd gelegd op het creatief om kunnen gaan met weinig geld. En zelfs nog geld over te kunnen houden. Er konden tips worden opgedaan hoe rekening te houden met onverwachte uitgaven, hoe in vijf stappen te leren geld te besparen en hoe dit ook vol te houden. In ‘De kunst van het kasboek’ werd behandeld hoe rekening te houden met onverwachte uitgaven. Om bewust te zijn over waar het geld blijft, en zo steviger in de schoenen te kunnen staan. En om aan de slag te gaan met het bijhouden van een eigen kasboek.

Tijdens de Bespaar Bazaar konden bezoekers ook tips van elkaar opdoen.

In de workshop ‘Koken met een weekbudget’ lieten de workshopbegeleiders Arletta van der Laan en Bianca Bloemendaal zien hoe voor weinig geld een lekkere, makkelijke en toch voedzame maaltijd op tafel kan worden gezet. Er is nog een wereld aan mogelijkheden in de keuken te ontdekken.

IMG_3247.JPG

Henk Zeven verzorgde ludieke optredens waarin hij de toehoorders meenam in zijn woordcreaties, op zoek naar de waarde van geld. Met humoristische, treffende en soms ook scherpe taal.

Kinderen konden tijdens de Bespaar Bazaar hun eigen oude speelgoed verkopen. Ook konden ze hun vader of moeder de stuipen op het lijf jagen, door bijvoorbeeld als een leeuw geschminkt te worden.

De Bespaar Bazaar werkten mee Humanitas, Volkskredietbank Noord Oost Groningen, Stichting CBINN, Jut en Juls Allergaartje, Kledingbank Maxima, ’t Veenhuus, Compaen en de Gemeente Veendam. Albert Heijn had een goed gevuld boodschappenpakket en andere prijzen beschikbaar gesteld voor een loterijtrekking.

IMG_3204.JPG