Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen de Viermaster zijn circusartiest voor één dag

Door Eindredactie op zondag, 22 mei, 2016 - 21:11

CIRCUS - Op donderdag 26 mei is het een drukte van belang op obs De Viermaster. De leerlingen van de school betreden die dag de piste met hun zelfgemaakte circusvoorstelling. Onder leiding van het Groningse bedrijf Circus op School en met hulp van leerkrachten en ouders studeren de leerlingen ’s ochtends de acts in die zij ’s avonds opvoeren. 

De voorstelling wordt opgevoerd in de Wildervanckhal die hiervoor wordt omgetoverd tot een echt circus met een piste en tribunes. Adjunct-directeur Marinus Kliphuis vertelt enthousiast over het project: “Dit circus hebben we vijf jaar geleden voor het laatst georganiseerd. Bijzonder is dat iedereen meedoet, van de jongsten tot de oudsten. Voor de leerlingen van onze school is dit een geweldige ervaring; de leerlingen die nu in groep 8 zitten praten nu nog over hun act van vijf jaar geleden!”

“Wij geloven in een schoolklimaat waarin leerlingen gestimuleerd worden om in een veilige omgeving naar beste kunnen te presteren. Deze circusvoorstelling is hier een goed voorbeeld van. Van clownsacts tot hoepelshows, van menselijke piramides tot mimevoorstellen, leerlingen worden door deze activiteiten op speelse wijze en binnen hun mogelijkheden uitgedaagd om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen.”