Overslaan en naar de inhoud gaan

Daring krijgt weer heren1

Door Willem van der Werf op zondag, 22 mei, 2016 - 11:33

Windt 1.JPG

HOCKEY - MHC Daring uit Veendam krijgt weer een heren1. Na de zomervakantie zal oud-international Peter Windt het nieuwe team gaan trainen. “Het is een impuls voor de vereniging en een mooi perspectief voor de jeugd.”

Peter Windt speelde in 69 interlands voor het Nederlandse hockeyteam en maakte deel uit van de ploeg die in 2000 Olympisch goud won. Maar als klein jongetje sloeg hij zijn eerste ballen op het veld van MHC Daring in Veendam. “En dat doe ik sinds twee jaar weer. Niet als speler, maar als trainer van het team van mijn dochter. Daardoor begon het te kriebelen. Daring heeft veel jeugd, er loopt hier heel wat talent rond. We willen hen perspectief bieden. Ik weet nog hoe geweldig ik het als jochie vond als ik mocht meetrainen met heren1. Dat stimuleerde enorm.”

Ook het bestuur van Daring spant zich in voor een topteam. “Je hebt als club gewoon een heren1 nodig,” vindt secretaris Armin Hietbrink. “De afgelopen jaren hebben we de accommodatie vernieuwd en de velden aangepakt. Heren1 én dames1 wordt de nieuwe uitdaging. Daarmee kunnen we Daring technisch naar een hoger niveau tillen. We willen dat onze leden ook na hun 18e bij de club kunnen blijven spelen.” Windt: “Hockey is een prachtige sport, mede door de goede sfeer die er op en langs de velden heerst. Met een heren1 is er ook op zondag reuring op de club. Dat stimuleert niet alleen de jeugd, maar ook oud-hockeyers worden geprikkeld hun stick weer op te pakken.”

MHC Daring wil na de zomervakantie starten met de training van heren1. “In onze A1 en heren2 zitten goede spelers, met wie we als heren1 kunnen uitkomen in de 4e klasse. Ook hockeyers die ooit wegens studie of werk met de sport zijn gestopt, zijn van harte welkom. We zullen echt niet binnen een paar jaar in de 1e klasse uitkomen. Wat we wel gaan doen is op een leuke manier hockeyen. Met plezier en op niveau. Loopt het, dan starten we met dames1.”

Belangstelling voor heren1? Neem dan contact op met Armin Hietbrink via secretaris@daringveendam.nl