vv Wildervank zondag 2 promoveert naar de 1e klas

Door Eindredactie op maandag, 16 mei, 2016 - 13:43

VOETBAL - Het tweede zondagelftal van de voetbalvereniging Wildervank stond voor de zware opgave om rechtstreeks te promoveren naar de eerste klas. En Vako uit Vries was de tegenstander. Vako begon sterk aan de wedstrijd en ze werden ondersteunt door de supportersschare van FC Annen. Bij winst  of een gelijkspel zouden de mannen van het tweede elftal van FC Annen rechtstreeks promoveren. Er werd VAKO een beloning voorgeschoteld van 15 kratten gerstenat.

Na ruim 10 min spelen werd er door de thuisclub - na moeizaam uit verdedigen van Wildervank- gescoord met een fraaie afstandsschot. Dit was een redelijke domper op de feestvreugde voor de Wildervankers, het spel verliep gaandeweg moeizaam en de elf van Vako waren sinds de goal niet van plan om het spel te maken en waren massaal op hun eigen helft aanwezig.

Vijf minuten voor rust werd er een mooie aanval opgezet door Wildervank en er werd gescoord door middel van een vlammend afstand schot uit de 2e lijn door Marrijn Werksma 0-1, dit maakte de stemming in de rust wat aangenamer.

In de 2e helft kwam er meer spanning op het spel van Wildervank te liggen, er moest gewonnen worden en wat te doen met de aanwezige bloemen als bij deze stand het eindsignaal zou klinken. Door veelvuldig balbezit van de Wildervankers werd er mede door een hard werkende Roland v/d Velde de 1-2 gescoord, hij werd door het volledige team besprongen van blijdschap dit was.  fantastisch om te zien.

De resterende 20 minuten kwamen er veel kansen voor  Wildervank en wat plaagstootjes van Vako tot een goed einde gebracht. Bij een eindstand van 1-2 was promotie naar 1e klas een geweldige opsteker voor  de Mannen van Vv Wildervank zondag 2. Deze prestatie gaat bij Vv Wildervank de geschiedenisboeken in als het eerste senioren team dat promoveert naar de eerste klas.