Overslaan en naar de inhoud gaan

Beste Buur ontvangt cheque van de Rabobank

Door Eindredactie op vrijdag, 13 mei, 2016 - 12:50

1070 EUR voor goed doel Beste Buur.JPG

VERRAST - Tijdens de voorbereidingen voor ‘Samen Eten’ bij Trefpunt Beste Buur kwam Dick Ploeger van de Rabobank langs met een cheque van € 1.070,-. Alle aanwezigen waren zeer verrast. Met dit bedrag kunnen weer veel activiteiten worden georganiseerd voor de bewoners in Veendam Noord (en omgeving).

Iedereen die contact heeft gehad met een bedrijf, krijgt er wel mee te maken. Als het bedrijf je e-mailadres heeft, ontvang je korte tijd later een enquête. Bij de meeste mensen verdwijnt de mail in het archief. Toch zijn bedrijven, en ook de Rabobank, benieuwd wat de klanten van hun service vonden. Om te stimuleren dat klanten een enquête van Rabobank Stad en Midden Groningen gaan invullen, doneert de bank voor elke ingevulde enquête € 1,- aan een goed doel. De bank houdt drie maanden lang de score bij en overhandigt aan het begin van een nieuw kwartaal de cheque aan het goede doel. Zo werd het bijzondere bedrag bijeengebracht door 1.070 klanten van de Rabobank over de periode februari-maart-april. En werd begin mei de cheque overhandigd aan Trefpunt Beste Buur in Veendam Noord.

Opvallend was ook dat, in vergelijking tot dezelfde periode in 2015 nu 15% van de enquêtes terug kwam, terwijl dat in 2015 nog 10% was. De actie lijkt nu al geslaagd en een win-win-win voor klanten, het goede doel en de bank zelf.

Sinds 1 mei jongstleden ‘sparen’ de klanten voor een nieuw goed doel: de jonge onderzoekers in Groningen (www.djog.nl), de leukste werkplaats voor techniek en wetenschap voor de jeugd van 8 tot 18 jaar in Groningen.

Bent u klant van de bank, heeft u contact gehad met de bank en ontvangt u een enquête? Ook in de periode mei – juni - juli levert elke ingevulde enquête € 1,- op voor dit goede doel.