Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbal in de regio

Door op maandag, 9 mei, 2016 - 21:55

voetbal.png

Zaterdagvoetbal

Vijfdeklas
Helaas pindakaas. Veendam 1894 moest winnen. En de hoop dat WVV punten zou laten liggen. De geelzwarten waren in de uitwedstrijd tegen Seta met 3-0 te sterk. De ploeg van oefenmeester Harrie Hulsing wisten wat er op het spel stond en Volkan Corros kopte een voorzet binnen: 0-1. En dat was 'koren op de molen' van Veendam. Veendam zette nog even 'het gas' er op en Emrah Akgul en Armin Sbic wisten daarna het net te vinden: 3-0. Seta sputterde nog even tegen, maar verder dan een zweefduik kwam het niet. Topscorer van Veendam is nog steeds Armin Sabic met 13 goals.

Het hoefde blijkbaar niet meer zo nodig bij Wildervank (zat). En de uitbeurt tegen WVV kwam de elitekorps van oefenmeester Willem Dontje er niet aan te pas. De Winschoters wonnen dan ook met 5-2. Wildervank had al een prijs gewonnen in de vorm van de 2e periode. Aangezien in de reguliere competitie niks te halen viel, richt Wildervank zich volledig op de nacompetitie. Topscorer is Dennis Nagel met 26 doelpunten.

Zondagvoetbal

Tweedeklas
ZNC zit nog steeds in de gevarenzone. Door de 2-1 nederlaag in de uitbeurt tegen Groninger Boys is dat er niet beter op geworden. Na 20 minuten keken 'De Brouksters' al tegen een achterstand aan. Na een half uur spelen werd het 2-0 voor De Boys. Even voor rust de werd het nog even spannend toen ZNC, via Joop Uuldriks de 2-1 scoorde. 'Hoop doet leven' dus voor de mannen van oefenmeester Hemmo de Wal. Daarna stonden paal en lat in de weg bij ZNC. Maar Emiel Staal deed waar hij goed in is, namelijk scoren: 2-1. En hij was ook nog dicht bij de gelijkmaker. Door dit resultaat is ZNC nog niet veilig. Want in de onderste regionen zit alles dicht bij elkaar. Topscorer aller tijden bij ZNC: Emiel Staal (93).

Derdeklas
Wildervank (zon) kwam in de uitwedstrijd tegen ASVB niet verder dan 2-2. Snelheidsduivel Ewout Wolf van Wildervank was een ware kwelgeest voor de Blijhamsters. Hij scoorde zowel in de 51ste en in de 60ste minuut. Oefenmeester Jaap Veldhuis was niet tevreden over het resultaat. Maar Veldhuis en consorten hebben nog alle kans zich te kwalificeren voor de nacompetitie.

Muntendam heeft MOVV een geweldig 'pak slaag' gegeven in Midwolda. Met een 7-2 zege keerde Muntendam weer terug naar de Zuiderstraat. Muntendam stond halverwege de match met 4-1 voor. Bij de Midwolders ging er een speler af met een rode kaart. En ze moesten met 10 man verder. Dat was teveel van het goede. Daarna walsten de Muntendammers over het arme MOVV heen.

Veendam 1894 (zon) heeft de eigen aanhang niet laten juichen. Ze verloren in eigen home met 7-3 van Forward. Sterker nog, hun eigen supporters barstten in tranen uit. Na zoveel leed te hebben gezien. En dat wil je, je eigen aanhang natuurlijk niet aan doen. Wat er op dat moment door het hoofd van de geelzwarte koppies om ging, 'Joost mag het weten'. Want ze hadden nog een kleine kans zich te plaatsen voor de nacompetitie. En dat hadden de geelzwarte spelers natuurlijk niet door. Maar al het moois ging aan hun 'neus' voor bij. En ook bij oefenmeester Patrick Beek was het een gitszwarte dag. Omdat het zijn laatste thuiswedstrijd was. En dan zo afscheid nemen. De spelers hebben hem geen mooi afscheidskado gegeven.

Vierdeklas
Hekkensluiter Meeden verloor in en tegen Bato met 2-0. Bato controleerde de partij, maar ze hadden het vizier niet in de goede richting staan. Na de pauze lukte dat wel. Het was Adolf Tuin die tekende voor de openingstreffer: 1-0. En in de 85 minuut was het weer die dekselse Tuin die de 'discipenlen' van Meeden in 'rouw' dompelde: 2-0.

Vijfdeklas
DWZ kreeg een pak 'slaag' van Gasselternijveen. Het werd 6-1 voor de gasten. En het leek zo mooi voor De 'Wieksters' uit Veendam. De eerste 20 minuten was DWZ beter en ze namen een 1-0 voorsprong. Door een goal van Jasper Kluin. Maar vlak voor de hervatting werd het 1-1. Na de thee was Gasselternijveen beter en voerde de score op naar 4-1.

Het was smullen geblazen in Bareveld. Liefst 7 goals mochten de toeschouwers zien. Maar het was Bareveld die net een goal meer maakte en de pot won. Bareveld dicteerde de eerste helft en de ruststand werd 4-0. En Grieto Korthuis scoorde 2 goals. Maar na de thee liet Drieborg zich beter zien. Ze kwamen terug tot 4-3. En dat werd ook de eindstand.