Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners Overleg Veendam collecteert met Oranje Fonds
voor dagje uit Kinderclub DiDaDoe

Door Eindredactie op vrijdag, 6 mei, 2016 - 08:54

Oranje Fonds.jpg

COLLECTE - Van 17 mei tot en met 21 mei gaat Stichting Bewoners Overleg Veendam samen met het Oranje Fonds collecteren in Veendam. Van het bedrag dat wordt ophaalt, krijgen zij zelf de helft. Daarmee willen ze graag een dagje uit organiseren voor Kinderclub DiDaDoe. De andere helft van de opbrengst besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in Groningen. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij.

Vrijwilligers van Stichting Bewoners Overleg Veendam gaan collecteren voor kinderen in de buurt! Ze willen graag voor de kinderen van Kinderclub DiDaDoe een gezellig dagje uit organiseren, dit in samenwerking met de vrijwilligers van Kinderclub DiDaDoe en Trefpunt beste buur noord. Ze collecteren met 10 vrijwilligers in de wijken met de postcodes: 9641, 9645 en 9646. U kunt ons herkennen aan ons legitimatiebewijs met het logo van het Oranje Fonds.

Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro’s op te halen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. En daar is altijd extra geld voor nodig. Met de collecte helpen we hen daarbij en we hopen dat veel mensen willen bijdragen.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.