Jaaroverzicht 2016

Sportoverzicht 2016 - april



20160405_TC_opendag20160402.jpg

Samengesteld Jacob Kuipers

Open Dag Tennisclub Veendam
De tennissers van Tennisclub Veendam sprongen een 'gat in de lucht' toen ze weer naar buiten mochten. Want ze hadden in de wintermaanden lang genoeg gespeeld in de tennishal.

Zo vader, zo zoon
Owen van der Vlag wilde altijd graag doelman worden. Maar vader Peter hield dat elke keer tegen want hij vond dat de tijd nog niet rijp was om het doel te verdedigen. Maar 'het bloed kruipt' waar het niet gaan kan. Peter van der Vlag was in zijn voetbalcarriere ook een geweldige sta-in-de-weg voor het vijandelijk geweld.

Jason van Dalen de best off de rest in Veendam
De 29ste Grote omloop van de Veenkoloniën werd gewonnen door Jason van Dalen. De wielerploeg van Eerens Stormvogels werd voorafgaand de wedstrijd gebombardeerd tot één van de favorieten maar de Veendammers grepen naast het eremetaal.

Judoka's Veendam-Hoogezand stalen de show
De Judoscholen van Veendam en Hoogezand-Sappemeer stalen de show op de Kopenhagen Open in Denemarken. Het was een sterk bezet toernooi. Desondanks eindigde het Judoteam Veendam-Hoogezand als eerste in het medailleklassement.

Jeugd Thor succesvol
'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst'. De jeugdzwemmers lieten van zich horen tijdens de 25-50 meter competitie. Sem Hiddingh en Reina Poelman waren succesvol op de 50 meter rugcrawl. Ze tikten als eerste aan. Gevolgd door Sven Brongers, Michelle Fekken en Tessa Joosten. Een eerste plaats was voor Tessa Joosten op de 50 meter borstcrawl.

20160426_handschoen.jpg

Veendam 1894 
De Veendam 1894 keepers van zowel de A,B en C klasse incl. de keepster van de meidengroep ontvingen in april uit handen van Paul Zoet originele keepershandschoenen. Jeroen Zoet had dit ooit toegezegd aan Veendam 1894, de club waar hij begon. Vanwege club verplichtingen met PSV kon hij zelf niet naar de Parkstad komen. Maar gelukkig bood vader Paul uitkomst.

Kasper Sturre wint in Dukdalf
In Wijkcentrum Dukdalf in Veendam werd voor de 25ste keer gestreden om het Veendam open driebanden kampioenschap. De winst ging naar Kasper Sturre van Emme '65. Het toernooi was de tweede in een serie van zeven waarin men zich kon plaatsen voor de Groninger Masters driebanden finale in december.

Veendam timmert aan de weg met vrouwenvoetbal
Voetbalclub Veendam 1894 wilde haar afdeling meisjes- en vrouwenvoetbal verder uitbreiden. De afdeling meisjes- en vrouwenvoetbal van de club had de afgelopen tijd een flinke groei door gemaakt. De verwachting is dat het seizoen 2016-2017 meer dan honderd meisjes en vrouwen voor de geelzwarten zullen uitkomen.

Vroeg geleerd, oud gedaan
De 5-jarige Aron Tilman uit Veendam is een zeer getalenteerde BMX-rijder. Het vijfjarige mannetje werd afgelopen jaar Gronings BMX-kampioen. Een talent voor de toekomst dus. 'Vroeg geleerd, oud gedaan'.

Meisjesturnen
De Wildervanckhal stond in het teken van het meisjesturnen. Plus minus 300 turnsters kwamen naar Wildervank. Het was een wedstrijd dat meetelde voor het Provinciaal kampioenschap wat op 21 mei plaats vond in Uithuizen.

20160425_Koningsspelen_Bekkersschool_IMG_2491.JPG

Koningsspelen
De kinderen van de Mgr. Bekkersschool uit Veendam gingen volledig uit hun 'dak'. Ze waren even verlost van de schoolbanken en dat bleek tijdens de Koningsspelen op de voetbalvelden van Veendam 1894.

Henk Grol
Judoka Henk Grol heeft voor de derde keer de Europese titel veroverd. De 31-jarige Veendammer prolongeerde in Kazan zijn titel in de klasse tot 100 kilogram, door de Belg Toma Nikiforov in de finale te verslaan. Na 2008 (Lissabon) en 2015 (Bakoe) was Grol op die manier opnieuw de beste.

Marit Kamps
De 15-jarige Marit Kamps van Judoschool Veendam behaalde een derde plaats op de European Cup in het Tsjechische Teplice. In de eerste ronde trof Marit de Duitse Bauernfeind. Deze wedstrijd werd met wazari gewonnen. De tweede en derde wedstrijd werd vroegtijdig met een vol punt beslist. Na verlies in de halve finale werd de wedstrijd om de derde plaats winnend afgesloten.

Open Dag Tennisclub Veendam
De tennissers van Tennisclub Veendam sprongen een 'gat in de lucht' toen ze weer naar buiten mochten. Want ze hadden in de wintermaanden lang genoeg gespeeld in de tennishal.