Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkler Prins lenteschool van start

Door Willem van der Werf op maandag, 25 april, 2016 - 10:24

WP Lenteschool - liggend.JPG

WINKLER PRINS – Terwijl haar klasgenoten vrij zijn, zit Roos (14) uit mavo 3 gewoon op school. Zij maakt deel uit van een groep van 20 leerlingen die maandag 25 april is begonnen met de Winkler Prins lenteschool.

"De lenteschool is een vervroegde summerschool," vertelt directeur vwo Ann de Jong. "Tijdens de meivakantie en 5 zaterdagen daarna krijgen deze leerlingen extra lessen in een vak waar ze moeite mee hebben: Nederlands, Engels of wiskunde. We hebben gekozen voor een stoomcursus in het voorjaar, zodat de leerlingen al voor de zomervakantie weten of ze overgaan of niet." De deelnemers aan de lenteschool zitten allemaal in het voorlaatste jaar van het vmbo, de mavo, havo of het vwo. "Natuurlijk had ik liever vakantie gehad," zegt Roos, die zich heeft aangemeld voor wiskunde. "Maar ik wil ook graag over, dus daarom zit ik hier."

"De lenteschool past bij ons beleid van uitdagend onderwijs op maat,” aldus Ann de Jong. “De lessen worden gegeven door met name eigen docenten. We willen de leerlingen zodanig bijspijkeren dat ze op dit vak niet blijven zitten, en na de zomervakantie met vertrouwen hun eindexamenjaar in gaan.”