Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoka Kamps pakt brons op European Cup

Door Willem van der Werf op maandag, 25 april, 2016 - 08:58

20160425_Judo_foto_0.JPG

JUDO - De 15-jarige Marit Kamps van Judoschool Veendam heeft afgelopen weekend een derde plaats behaald op de European Cup in het Tsjechische Teplice.
Marit die op basis van haar resultaten dit seizoen door de Judobond geselecteerd was voor deze European Cup was in een uitstekende vorm. In de eerste ronde trof Marit de Duitse Bauernfeind, welke vorig jaar nog als 5e geĆ«indigd was bij de Wereldkampioenschappen. Deze wedstrijd werd met wazari gewonnen. De tweede en derde wedstrijd werden tegen respectievelijk een Italiaanse en Poolse judoka vroegtijdig met een vol punt beslist. Na verlies in de halve finale werd de wedstrijd om de derde plaats na een spannende strijd winnend afgesloten. Coach Marcel Joling rept over een bijzondere prestatie van zijn pupil. Marit maakt dit seizoen enorm grote stappen, dat zij hiertoe al in staat zou zijn hadden we echter nog niet verwacht. Na afloop van het toernooi is er nog deelgenomen aan de aansluitende trainingsstage.
Volgende week zal Marit afreizen naar Berlijn om daar deel te nemen aan de volgende European Cup. Een aantal van haar clubgenoten zullen meereizen om daar ook deel te nemen aan de aansluitende trainingsstage.