Overslaan en naar de inhoud gaan

Lopen voor Lyme brengt Adelien
derde van beoogt doel binnen

Door Henk Drenth op maandag, 25 april, 2016 - 07:30

IMG_8123.JPG

NIEUWE KANS - Lopen voor Lyme heeft voor Adelien niet het beoogde doel van 15000 euro gehaald. De opbrengst is ongeveer een derde van het bedrag. Toch blijft ze gematigd optimistisch. De komende maanden kan ze de huur en andere vaste lasten betalen, en de speciale boodschappen en noodzakelijk medicatie. Ook een nieuwe bed is eindelijk in bestelling. Helaas is het te weinig voor een langdurige behandeling. Maar dankzij haar teamlid Mariëlle heeft ze ondertussen een redelijk goedkope en goede behandeling gevonden.

De dag van de loop op 9 april was een superdag voor haar. Ondanks dat ze wel veel alleen op haar stretcher lag in de VIP tent was ze erbij. Adelien heeft alle teamleden van haar ontmoet. Ze had graag langer met ze willen praten, maar het was geweldig. Ook heeft ze een paar andere Lyme patiënten gesproken. “Dat is zooo fijn”, vertelde ze. “Je voelt eigenlijk meteen een band met ze, en je kunt helemaal jezelf zijn”.

Adelien had graag meer lotgenoten willen spreken. Maar wie weet op een volgende meeting als ze zich een stuk beter voelt. Ondanks dat het afmattend was, was dit het zeker waard om erbij te zijn. De toespraak van Emile Roemer was voor haar ook erg emotioneel.

De afgelopen periode is ook als behoorlijk stressvol ervaren. Er moest heel veel gebeuren en niet alles ging van een leien dakje. Ze was blij dat het 9 april was en wist waar ze aan toe was.

IMG_8154.JPG

In december had Adelien zich ingeschreven bij de Stichting Lopen voor Lyme. Ze had een duidelijk beeld dat ze niet meer voort kon door haar ziekte en de grote financiële problemen.  Ze zag Lopen voor Lyme als een enigste kans, en dat had op haar erg veel druk gegeven. Het was aanvankelijk moeilijk om lopers te vinden. De helft van haar team waren onbekenden die graag mee wilden doen. En bijna allemaal zelf ook Lyme patiënt die voor het eerst gingen hardlopen. Het was echt super om te horen, en ze hadden zich er helemaal naar toe gewerkt.

Ook familieleden gingen haar team Adelien gaat door! versterken. Haar broer en schoonzus, een tante, haar nichtje, een nicht met haar zoontje van 11 jaar, de man van een nichtje en hun dochter van 7 jaar hielden daarnaast ook acties om geld op te halen. Ook dit was echt super voor haar. Een goede vriendin heeft met haar zoontje van bijna 6 jaar mee gedaan. Het is echt super om deze steun te voelen omdat er over de Ziekte van Lyme nog erg veel onduidelijkheden zijn. Vooral wanneer men niet op de hoogte is van de vele nieuwe onderzoeken en artikelen hierover. Maar ook omdat Adelien vaak nee te horen kreeg. Daarom wil ze haar team ontzettend veel bedanken dat ze het aan hebben gedurfd om mee te gaan doen. En om zo ook de Ziekte van Lyme onder de aandacht te brengen.

Er kan ook nog steeds gedoneerd worden. De rekening van haar broer  blijft daarvoor openstaan. Haar tante Ingrid Bakker mag nog het hele jaar gratis bij Jouw Winkel in Veendam een stelling huren voor het verkopen van spulletjes en mooie kleding van Adelien.

Verder wordt in Drachten op 7, 8 en 9 juni een expositie gehouden waar foto’s worden tentoongesteld die Rianne Martens voor haar afstudeeropdracht journalistiek en fotografie heeft gemaakt. Op deze foto’s, waaronder die van Adelien, laat ze zien hoe een leven met de Ziekte van Lyme eruit ziet. Er zullen heftige foto’s bij zijn. Ook hier komt er een kans om geld in te zamelen.

De afgelopen periode zijn er een aantal heftige artikelen in kranten en op nieuwssites verschenen. Adelien houdt er zelf helemaal niet van om in de aandacht te staan. Maar eigenlijk vindt ze het nodig om mensen er bewust van te maken wat de impact van de ziekte kan zijn. Dat is zo belangrijk. Omdat het iedereen kan overkomen.

IMG_8554.JPG

Adelien haar dank naar de Stichting Lopen voor Lyme is zeer groot. “Ze hebben alles super georganiseerd, en ons een kans gegeven op een leven!” Ze hoopt dat de loop volgend jaar weer wordt gehouden.

Voor donaties: NL45 INGB 0702 8163 96 t.n.v. Hr. C. Oortwijn