Overslaan en naar de inhoud gaan

Huldiging jubilarissen bij EHBO Veendam

Door Henk Drenth op donderdag, 21 april, 2016 - 15:30

IMG_8934.JPG
v.l.n.r. Iekje Bartelings, Thea Paas, Marcel Ngalimoetomo, Cobi Bontsema, Marianne Nobel

PASSIE - Tijdens de ledenvergadering van de EHBO Veendam zijn woensdagavond 21 april 6 leden in de bloemetjes gezet. Vijf mensen wegens hun jubilerend lidmaatschap, en één lid is erelid gemaakt.

Marcel Ngalimoetomo en Thea Paas zijn 25 jaar lid van de vereniging. Cobi Bontsema kreeg de insigne opgespeld voor haar 30 jaar lid zijn. Iekje Bartelings en Marianne Nobel zijn beiden 40 jaar lid. Iekje heeft als secretaris in het bestuur gezeten. 

De heer Luut Mulder is erelid geworden. Luut is nu 71 jaar en gaat dit jaar na 41 jaar afscheid nemen. Hij wil zijn plaats overdragen aan de jongere generatie. In 1975 kwam hij op zijn 30e bij de  EHBO. Hij kon geen bloed zien. Dat wilde hij overwinnen omdat hij bij de bedrijfs- EHBO wilde. Hij wilde graag eerste hulp kunnen verlenen voor als er op het werk iets ging gebeuren. Luut is van origine een Stadskanaalster, en heeft 9 jaar bij de weekkrant de Kanaalstreek gewerkt. In 1981 was hij naar Assen gegaan om bij de gemeente als sociaal werkleider op de grafische afdeling te gaan werken. In Veendam heeft hij heeft 21,5 jaar bij de AVEBE gewerkt.

IMG_8955.JPG

Bij de EHBO Veendam is Luut 10 jaar bestuurslid geweest. Helaas is het tegenwoordig lastig om jongeren voor de vrijwillige EHBO te vinden. Bij bedrijven is de bedijfs- EHBO verplicht, en daarvoor komen ze bij de EHBO Veendam om te worden opgeleid voor het behalen van hun diploma. Luut vindt het wel jammer dat ze dan ook weer vertrekken. Vroeger was er ook bij jongeren veel meer animo voor. Eigenlijk is het een uitholling van de maatschappij. Maar hij zou niet weten hoe het tij te keren. 

Luut wil meer tijd nemen om van zijn andere hobby, het motorrijden, te genieten. En samen met zijn vrouw meer tijd besteden aan zijn kleinkinderen in Utrecht.

De vrijwilligers van de EHBO Veendam zijn regelmatig bij evenementen aanwezig waar het risico op letsel in meerdere of mindere mate aanwezig is. Door de gemeente is aanwezigheid van EHBO verplicht gesteld.

IMG_8973_2.jpg