Overslaan en naar de inhoud gaan

Workshop 'Langer veilig thuis wonen' in Breehorn

Door Willem van der Werf op dinsdag, 19 april, 2016 - 17:38

BREEHORN - Ledenvereniging Zorggroep Meander organiseert op 25 mei van 14-16 uur in de Breehorn, Boven Westerdiep 86 in Veendam, de workshop ‘Langer veilig thuis wonen’ samen met de brandweer en thuiszorgwinkel Medipoint. Deelname is gratis voor leden (Lidmaatschap 20,50 euro per jaar).

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig. Uit onderzoek van de brandweer blijkt dat het aantal woningbranden onder ouderen schrikbarend stijgt. Helaas stijgt daarmee ook het sterftecijfer. In deze workshop wordt uitgelegd hoe ongelukken en brand in en om huis te voorkomen en hoe je met eenvoudige hulpmiddelen de woning aanpast voor meer gemak in de toekomst. Je leert een vluchtplan te maken van je eigen woning en ontdekt zo de snelste route naar buiten bij brand. En vragen kun je stellen aan de deskundigen over zorg, welzijn of bijvoorbeeld je woonsituatie.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk 19 mei via 088 - 383 20 00. Meer info zie www.ledenvereniging.nl/veiligthuis

Deze workshop winnaar Gouden Rookmelder 2015
Deze workshop werd op de landelijke expertdag ‘Brandveilig Wonen’ de winnaar van de Gouden Rookmelder 2015. Deze landelijke brandpreventieprijs wordt jaarlijks door de organisatie van de brandpreventieweken uitgereikt aan een brandweerproject dat burgers het beste informeert over brandpreventie én brandveiligheid. De deelnemers tot nu toe gaven de workshop gemiddeld een 8,3.