Voetbal in de regio

Door op maandag, 18 april, 2016 - 11:10

Zondagvoetbal

Tweedeklasse
De strijd tussen ZNC en Amicitia VMC was een wedstrijd van 'leven of dood'. Amicitia moest winnen want anders komt het 'degradatie spook' dichterbij. En voor de 'Brouksters' was het van hetzelfde 'laken een pak'. Ook zij voelen de 'hete adem' in de nek. Wat dat betreft heeft Amicitia goede zaken gedaan door met 2-1 te winnen van ZNC. Beide ploegen knokten totdat ze er bij 'neervielen'. Amicita kwam op een 1-0 voorsprong, via Lars Koopmeinders. En Isbrand Nicolai vergrote de voorsprong tot 2-0. Maar ZNCér Roy Muurman zorgde voor 2-1. Dat werd ook de eindstand. Topscorer bij ZNC: Emiel Staal (17). Topscorer aller tijden bij ZNC: Emiel Staal (90)

Vijfdeklasse
In eigen huis zorgde DWZ-speler Martin Muurman er hoogstpersoonlijk voor dat zijn ploeg met 6-0 won van Drieborg. Waarvan Muurman de helft van de produktie voor zijn rekening nam. Verder was Jasper Kluin trefzeker voor 'De Wieksters'. Hij was twee keer succesvol. En trainer Harrie Jager was natuurlijk ook in zijn nopjes. “Een terechte overwinning”

Topscorers:Jasper Kluin (18), Henry Hut (14. Topscorer allertijden: Henry Hut (96)

Bareveld kon in de uitbeurt tegen BNC (Brava Zembla Combinatie) niet tot winst komen. De Barevelders verloren de wedstrijd nipt met 3-2. Tijdens de theepauze stonden beide 'kemphanen' nog op 2-2. Jordy Schuring scoorde voor BNC 2 keer. En Rene Huizing en Daniel Kroder waren succesvol bij Bareveld. Maar 5 minuten voor het eindsignaal was het de Finsterwolder Harold Roder die zijn ploeg de zege schonk: 3-2.

Topscorers: Daniel Kroder (19) en Grieto Korthuis (14). Topscorer aller tijden: Daniel Kroder (119)