Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslag V&Z Veendam en Winkler Prins competitie
week 15

Door op zondag, 17 april, 2016 - 18:00

V&Z_Veendam.png

ZAALVOETBAL - Op 25 april is de finale van de bekerwedstrijd in de Wildervanckhal. Daarna zullen alle kampioenen, topscoorders, de minst gepasseerde doelman en het team dat geen strafminuten heeft worden gehuldigd. Alle betrokkenen zullen hiervoor worden uitgenodigt onder het genot van een hapje en een drankje. Door omstandigheden is het helaas op een maandag, maar zoals het nu lijkt is dit éénmalig.

Hoofdklasse
Er werd in deze klasse één wedstrijd gespeeld en TTK pakte de punten want het won nipt met 5-4 van Galacticos. Het liet de kampioen dus achter me 'lege handen'. Bij TTK scoorde Kooimans na een hele mooie aanval ook de mooiste goal.

Eersteklasse
Ciseaux D'or verspeelde promotie naar de hoofdklasse door met 3-2 te verliezen van Riklis Karto Hair. Wie er wel naar de hoofdklasse gaat is nog niet bekend, want Clias/van der Laan Verzekeringen, Galacticos 2 en Autobedrijf Smid maken nog een kans. Clias is uitgespeeld en Galacticos 2 en Autobedrijf Smid spelen nog tegen elkaar. En gaat Smid er met de winst vandoor dan promoveert Smid. En bij winst van Galacticos 2 zullen ze met een groot verschil moeten winnen om Clias te passeren, want hun doelsaldo is veel slechter. Beide degradanten spelen vrijdag tegen elkaar en Vireau bloemen won met 6-4 van Beste Hypotheek. Wiechertjes scoorde er drie voor Vireau bloemen.

Tweedeklasse
Boomkwekerij Bijmolt speelde zich veilig door met 3-1 te winnen van Kruit en Kramer, dat nu is gedegradeerd samen met Slagerij K. Nieland. OLRO Workwear – Clalker/ Heikens werd 8-1 en J. Siccema maakt er drie- van de acht goals. OLRO Workwear is het enige team dat geen strafminuten heeft. En had ook elke wedstrijd een lijnrechter en coach. En uit de voorzitter zijn woorden, kan ik wel zeggen dat dit bijna nooit voorkomt. Kampioen Kuko Kozijnen won hun laatste wedstrijd met 5-3 van De Woldstreek, dat een beter doelsaldo heeft dan Slagerij K. Nieland. En speelt volgend seizoen dan ook in de eersteklase. Afterbeat gaat naar de derde klasse, want het won met 8-4 van GHV/Vastgoed.

Derdeklasse
Een wedstrijd werd er gespeeld in deze klasse. Euro Mail won in een spannende wedstrijd nipt van Smurfit/Kappa. Pizza in the Box kon ook nog promoveren, maar dan moest Afterbeat punten laten liggen en zelf moesten ze dan ook nog winnen en dat lukte ook. Want Van der Wiel werd met 6-1 aan de kant gezet.

Vierdeklasse
DWS/ Drukkerij-Reinier v.d. Kooi won de laatste wedstrijd tegen Team 49 érs met 8-2. Afterbeat heeft een veel beter doelsaldo (144-68) dan Pizza in the Box (92-44) en promoveert dus naar de derdeklas.

Komende week worden de laatste wedstrijden gespeeld van dit sezoen. In Sporthal Ruitershorn in Muntendam werd weer gestreden door de leerlingen van de Winkler Prins. Daar werd de topper gespeeld tusen FC Doner en Jopie FC. Jopie kwam met 0-1 voor op het moment dat van Weerden twee minuten straf had gekregen van de scheidsrechter. Daarna werd FC Doner sterker en scoorde via Schomaker twee keer en daarmee werd de uitslag 2-1. Het lijkt het erop dat FC Doner ongeslagen kampioen gaat worden. Op 20 mei is het onderlinge duel.

Maiden – FC. Kings werd 1-8 en de Jonge scoorde daar vier- van de acht goals. FC Groningen blijft op de nul staan, nu werd er verloren van H2 Allstars met 0-4. Koetse maakte drie goals en kreeg ook nog een gele kaart. Omdat hij het niet eens was met de scheidsrechter. FC Poster had een moeilijke middag tegen Zvv Veendam: 4-2. Maar Veendam gaf goed partij en dat kwam mede door hun coach Leeuwis bleef aanwijzingen gaf. Dat hielp, maar toch moest men buigen voor de tegenstander die dan ook verdient won. Hut kreeg geel voor een te harde overtreding, maar scoorde ook drie keer.