Overslaan en naar de inhoud gaan

Ommelander Ziekenhuis opent Servicepunt Veendam

Door Willem van der Werf op zaterdag, 16 april, 2016 - 11:24


IMG_8963A.JPG

VEENKADE - Het Ommelander Ziekenhuis Groningen opende donderdag 14 april  het Ommelander Ziekenhuis Servicepunt Veendam. In het Servicepunt Veendam worden diverse spreekuren en diensten door het ziekenhuis aangeboden. Met dit Servicepunt kan het Ommelander Ziekenhuis dichter bij patiënten diensten verlenen en haar service verbeteren. Onnodige reiskilometers voor patiënten uit de regio Veendam worden hierdoor voorkomen. Het Ommelander Ziekenhuis Servicepunt Veendam is gelegen binnen de Zorggroep Meander (locatie De Veenkade) in Veendam, aan de Kaap de Goede Hoop. Het Ommelander Ziekenhuis is van plan de komende jaren meerdere Servicepunten volgens hetzelfde concept in noordoost Groningen op te zetten. Dit past bij de ontwikkeling dat de zorg in de toekomst zoveel mogelijk in de omgeving van de patiënt georganiseerd wordt. Naar het ziekenhuis als het moet, maar dichtbij als het kan.

Verschillende disciplines
In het Ommelander Ziekenhuis Servicepunt Veendam zijn de afgelopen maanden al een paar vakgroepen begonnen met spreekuren. Dit geldt voor Dermatologie, de Diabetesverpleegkundige, Interne geneeskunde, Kindergeneeskunde en de KNO-artsen. Vorige week, op 6 april, is ook de vakgroep Longgeneeskunde gestart met spreekuren en consulten voor bijvoorbeeld patiënten met astma of COPD. Naar verwachting zullen in de toekomst meerdere vakgroepen volgen.

Servicepunten: het Ommelander Ziekenhuis altijd dichtbij
Het Ommelander Ziekenhuis Groningen is van plan de komende jaren meer Servicepunten in de regio te starten. Voorzitter van de Raad van Bestuur Albert Koeleman: “We willen goede medische zorg voor de mensen in noordoost Groningen zeker stellen. De definitieve bouw van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda was essentieel om specialistische ziekenhuiszorg in de regio te behouden. Maar we moeten ook zorgen dat de zorg dichter naar de burger wordt gebracht. Zodat ze alleen naar het ziekenhuis hoeven als dat echt noodzakelijk is. Dat kan doordat huisartsen in de toekomst meer zorg gaan verlenen die nu nog door het ziekenhuis plaatsvindt.

Maar het kan bovendien doordat wij als ziekenhuis een deel van de activiteiten die specifiek bij het ziekenhuis blijven horen, dichter bij de patiënt uitvoeren. Dat zullen we gaan doen in Servicepunten zoals die nu in Veendam geopend wordt. De invulling en omvang van zo’n Servicepunt kan per plaats verschillen, afhankelijk van behoeften en mogelijkheden. Ook het starten van digitale Servicepunten, waarbij mensen via een beeldverbinding contact met het ziekenhuis hebben, behoort tot de mogelijkheden. We willen bereiken dat het Ommelander Ziekenhuis altijd dichtbij is.”

Feestelijke opening Veendam
De opening van het Ommelander Ziekenhuis Servicepunt Veendam vond donderdag 14 april plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst, door de heer Albert Koeleman, samen met de directeur van Zorggroep Meander, mevrouw Anita Tijsma. Na de opening was er voor de aanwezigen de mogelijkheid het Servicepunt te bekijken en kennis te maken met de vakgroepen.