Overslaan en naar de inhoud gaan

Graancirkels – het werk van grappenmakers of
een mysterieus fenomeen?

Door Eindredactie op donderdag, 14 april, 2016 - 09:41

LEZING - Donderdag 21 april  2016 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gehouden door Dr. W.E. Vahrenhorst met de titel “Graancirkels – het werk van grappenmakers of een mysterieus fenomeen?”. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang tussen 20.00 uur en 20.15 uur na de Algemene Leden Vergadering.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Heeft u wel eens iets over een graancirkel gelezen of een foto daarvan in de krant gezien?  En was uw reactie toen: “Interessant en we zouden daar eigenlijk meer over moeten weten” of “Allemaal flauwekul”! In elk geval gaat het hier om een beladen onderwerp en zijn uiteenlopende verklaringen en interpretaties kenmerkend. Feit is wel, dat er vanuit de wetenschappelijke wereld in de laatste jaren meer aandacht wordt gegeven en onderzoek wordt verricht naar dit fenomeen. Toch kunnen de opvattingen over graancirkels nog steeds zo tegengesteld zijn, dat de gemoederen hoog op kunnen lopen. Aanleiding genoeg, om dit onderwerp kritisch, maar tevens serieus en zo objectief mogelijk te benaderen. Met behulp van een power-point-presentatie zal Dr. W.E. Vahrenhorst een poging hiertoe doen.