Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren bepalen de toekomst van ons politiek landschap

Door Eindredactie op woensdag, 13 april, 2016 - 11:48

Eline Wester.png

BIJEENKOMST - Politiek wordt vaak gezien als een gedoe van grijze mussen die proberen de verschillende culturen binnen onze bevolking te begeleiden naar een veilige en behouden toekomst. Niets is minder waar. Steeds meer jongeren zien in dat het belangrijk is om mee te praten en te denken over toekomst van hun generatie en deze niet alleen door de ouderen te laten bepalen. Belangrijk hiervoor is een goede opleiding en culturele bagage om in staat te zijn als kritische burgers te participeren in de samenleving van nu en de toekomst.

Eline Wester, 22 jaar, uit Hoogezand is voorzitter van de landelijke CDJA werkgroep onderwijs, cultuur en wetenschap. De CDA afdeling Veendam-Wildervank heeft haar uitgenodigd voor een lezing op 20 april over jongerenparticipatie. Graag wil zij ook in gesprek gaan met jongeren die interesse hebben in de politiek. Belangstellenden zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Datum: 20 april 2016
Locatie: VEG kerk AEstraat 1 Veendam.
Aanvang: 20:00 uur. 

Toelichting:
Van oudsher wordt aan onderwijs een belangrijke rol toegekend in de vorming van de persoonlijkheid van leerlingen. Door de laatstgenoemden een culturele bagage mee te geven, zullen zij in staat zijn om als kritische burgers te participeren in de samenleving. Vanwege de huidige nadruk op het belang van de economie dreigt dit aspect van onderwijs helaas ondergesneeuwd te raken. Het onderwijslandschap in Nederland wordt gekenmerkt door een culturele- en levens- beschouwelijke diversiteit. Zowel op primair als secundair niveau is er sprake van het door de overheid aangeboden openbaar onderwijs als ook het vanuit de samenleving ontstane bijzonder onderwijs.