Door op maandag, 11 april, 2016 - 20:57

Door Jacob Kuipers

Zaterdagvoetbal

Vijfdeklas
Wildervank verloor de uit beurt tegen Damacota met 3-2. Damacota-speler Gaatze Postma was in de slotfase van de wedstrijd de gevierde man. Door de winnende treffer te scooren. Met een afstandsschot van ongeveer 25 meter verrastte hij de goaly van Wildervank. Het was voor Postma zijn eerste optreden in het eerste elftal. Het siert Wildervank dat ze na de 2-0 achterstand terug kwamen tot 2-2. Maar in de laatste minuten was de 'kaars' uit bij Wildervank en het was dus Postma die zijn ploeg deed juichen. Algemeen topscorer is Dennis Nagel met 17 doelpunten.

Zondagvoetbal

Tweedeklas
ZNC kreeg bij Noordster een 'pak slaag' van jewelste. Met een 7-1 nederlaag ging de Zuidbroeksters – met tranen in de ogen – weer huiswaarts. Ondanks het verlies kreeg ZNC via Joop Uuldriks en Emiel Staal de nodige kansen. Met de rust in aantocht keek de ploeg van oefenmeester Hemmo de Wal al tegen een 4-0 achterstand aan. Noordster-speler Wever (scoorde 4 keer) en strooide 'veel zand' in de ogen bij ZNC en de bezoekers wisten niet waar ze het moesten zoeken. Topscorer is Emiel Staal met 17 doelpunten.

Derdeklas
Met 14 punten voorsprong kan SC Stadspark de titel in de derde klas haast niet meer ontgaan. Ook Wildervank moest er in eigen huis aan geloven, ondanks de afwezigheid van een paar vaste krachten, zoals Ewout Wolf, Paul Tuntelder en Stefan Mulder. Na 60 minuten spelen leek de strijd beslist. Stadspark stond met 3-0 voor in Wildervank. Siebring en Van der Velde brachten hun ploeg op 3-2. Wildervank-trainer Jaap Veldhuis, die helaas aan zijn laatste seizoen bezig is deelde dan ook complimentjes uit aan zijn spelers. Topscorer van Wildervank is Ewout Wolf met 15 goals.

Vierdeklas
Meeden kon het in de uitbeurt tegen Westerwolde niet bijsloffen. Met een 4-0 nederlaag werden de zwart-witten naar huis gestuurd. De mannen van oefenmeester Jos de Vrieze waren in de eerste part goed bezig. Maar het zette geen 'zoden' aan de 'dijk'. Daarna was het de beurt aan Westerwolde en zij lieten er geen 'gras over groeien'.

Vijfdeklas
Bareveld had geen 'kind' aan THOS. Grieto Korthuis was verantwoordelijk voor de eerste twee goals. Na de thee ging het scoreverloop bij Bareveld van een 'leien dakje'. Alexander Gorissen en Daniel Kroder waren beide keren de 'scherpschutters' voor Bareveld. Elftalleider Bas Voss van Bareveld was niet tevreden over de tegengoal, omdat zijn ploeg een vrije trap tegen kreeg. Ja, de scheidsrechter beslist nou éénmaal en als de bal er in vliegt, dan is het 'eigen schuld, dikke bult'.

DWZ had vooral in de eerste helft teveel ontzag voor WEO. Het verloor de uitwedstrijd dan ook met 6-3. DWZ kwam in de tweede helft terug tot 3-2. Door goals van Jasper Kluin en Martin Muurman. Daarna was WEO weer aan de beurt en zij schroefden het aantal goals op naar zes doelpunten.