Jeugd THOR goed op dreef

Door Willem van der Werf op maandag, 11 april, 2016 - 12:00

ZWEMMEN - Afgelopen zaterdag behaalden de jeugdige zwemmers van THOR weer mooie resultaten. Tijdens deel 6 en tevens de laatste van de 25-50 meter competitie werden weer veel finaleplaatsen behaald. De zwemmers konden dit keer een medaille winnen op de 50 meter rugcrawl. Sem Hiddingh en Reina Poelman wisten hier een eerste plaats te behalen,  terwijl Sven Brongers, Michelle Fekken en Tessa Joosten met het zilver naar huis keerden. Naaste de medailleafstand was er voor Tessa Joosten ook nog een 1e plaats op de 50 meter borstcrawl en een 2e plaats op de 25 meter vlinderslag en werd Reina Poelman nog 2e en Yke Spelde 3e op de 50 meter borstcrawl.

Naast de podiumplaatsen werden er ook weer vele persoonlijke records gezwommen. Marjolie Spelde zwom maar liefst 10 seconden sneller dan haar eerder gezwommen tijd op de 25 meter borstcrawl. Ook mooie pr’s waren er voor Kim van der Maar, Xander Lukkien en Robin Brongers.

Voor Ilse Jongepier, Jelmer Joosten en Nikki Slagter was het de eerste wedstrijd en niet zonder succes!  Ze wisten allemaal direct een plaats in de finale te behalen, welke op 18 juni zal plaatsvinden.