Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportieve afsluiting Scoor een boek!
in stadion Langeleegte

Door Eindredactie op dinsdag, 12 april, 2016 - 13:04

_MG_1419.jpg

BOEKEN - Hoeveel boeken hebben de kinderen uit de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam gelezen voor het project Scoor een Boek!?

De leerlingen uit de groepen 5 en 6 van alle basisscholen uit Menterwolde, Pekela en Veendam hebben dinsdagmorgen het project Scoor een Boek! sportief afgesloten. Samen met Team Sport van de gemeente Pekela/Veendam organiseerde de bibliotheken een sportieve afsluiting in stadion Langeleegte. Ongeveer 1074 kinderen leefden zich uit bij verschillende sportonderdelen. Een leuke fysieke uitdaging na tien weken fanatiek mentaal te hebben gewerkt. Na afloop werd bekend gemaakt dat er 8432 boeken door de leerlingen van deze gemeenten zijn gelezen en dat is ruim duizend boeken minder dan vorig jaar.

_MG_1493.jpg

Biblionet Groningen en FC Groningen in de maatschappij organiseerden acht dagdelen om het leesproject sportief af te sluiten. Op 15 april, tijdens de laatste afsluiting, wordt in Hoogezand de provinciale (totaal)score bekendgemaakt. Zullen we de 45.000 halen?

_MG_1496.jpg

Leesplezier
Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Plezier in lezen is daarbij een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt de Bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke rol speelt. De leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de deelnemende scholen zijn de afgelopen weken aangespoord om te lezen, onder meer met videoboodschappen van FC Groningen-speler Etiƫnne Reijnen.


Bekijk de filmpjes via http://bit.ly/filmpjes_SEB2016