Mooi resultaat Judoschool Veendam
Goud en zilver op NK Judo

Door Willem van der Werf op maandag, 11 april, 2016 - 01:33

20160411_JUDO_foto.JPG

JUDO - De judoka's van Judoschool Veendam hebben afgelopen zaterdag tijdens het Nederlands Kampioenschap -18 jaar 2 medailles weten te behalen.

De 15-jarige Marit Kamps behaalde de Nederlandse titel. In de finale won zij met ippon (vol punt) van de sterke Caya de Haan uit Den Haag. Een erg knappe prestatie van deze judoka, die bezig is aan een ijzersterk seizoen. Aanstaande vrijdag zal zij afreizen naar het Tsjechische Teplice om daar deel te nemen aan een European Cup.

In de klasse -90 kilogram plaatste Maarten van Ark zich verrassend voor de finale. In de halve finale scoorde hij een prachtig mooi punt. Tegenstander Bulthuis was in de finale een maatje te groot. Uitstekend zilver voor Maarten.

Daarnaast wisten bijna alle Veendammers wedstrijden te winnen op dit NK. Huub Raspe, Thom Hensens en Dominique Oosting wisten met een paar winstpartijen uiteindelijk een verdienstelijke zevende plaats te behalen