Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslag zaalvoetbal V&Z en Winkler Prins competitie
week 14

Door op zondag, 10 april, 2016 - 10:45

V&Z_Veendam.png

ZAALVOETBAL - De laatste avond van de zaalvoetbalcompetitie is op maandag 25 april in de Wildervanckhal met als 'klap op de vuurpijl', de big-final tussen Futsal Topbrands en TTK. Om 19.00 uur is er nog een competitiewedstrijd en daarna spelen Slagerij K. Nieland en Galacticos 1 om de derde en vierde plaats. Vervolgens worden de kampioenen en topscoorders om 21.30 gehuldigd. Daarna mogen ze hun beker in ontvangst nemen.

Bekerwedstrijd
Afgelopen maandag werd er nog een bekerwedstrijd gespeeld. TTK won met 3-2 van Beautysalon Jannie.

Halve finales
Vrijdagavond werden de finales gespeeld. Als eerste moesten hoofdklasser Futsal Topbrands en tweede klasser Slagerij K. Nieland spelen om een finale plaats. Het bleek al snel dat Topbrands de betere ploeg was en uiteindelijk werd de uitslag 8-5 voor Topbrands.

Als laatsten moesten het eerste team van Galacticos en TTK de 'degens met elkaar kruisen'. Het werd een prachtige wedstrijd met veel strijd en prima voetbal. En balvirtuoos Galacticos-speler Yuksel was de man off the match. En wat ook uniek was dat er geen kaarten werden gegeven door de arbiter. En dat kwam mede door scheidsrechter Hofman die een prima partij floot.

Galacticos kwam sterk uit de startblokken en kwam gelijk op een voorsprong (1-0). Galacticos leek door te drukken, maar TTK kwam steeds beter in hun spel en ze kwamen op gelijke hoogte: 1-1. Galacticos kwam daarna een 4-3 voorsprong. TTK stroopte gaf nog eens vol 'gas'. En de beste speler van TTK Hamming, zorgde er voor dat zijn team op gelijke hoogte kwam: 4-4.

Dat werd ook de eindstand, maar nog steeds geen winnaar. Er moesten strafschoppen worden genomen om een beslissing te forceren. De eerste vier pennels werden er ingeschoten en beide goaly's waren kansloos. Bij de derde strafschop van Galacticos-speler Yuksel ging het mis. TTK doelman Smit was de 'reddende engel'. TTK-speler Van der Veen kon het daarna afmaken en deed dit feilloos. TTK dus naar de finale en Galacticos kon de dubbel vergeten.

Hoofdklasse
In deze klasse is Galacticos kampioen geworden en zullen, als er geen teams stoppen, Draaijer Schilder en Sandra’s Hairstudio degraderen. Maar waarschijnlijk stoppen er twee teams in deze klasse en zal alles weer veranderen. Wilsumer Chalets-Sandra’s Hairstudio werd 5-8 en en Rainbow Events – Draaijer Schilders werd 3-7.

Eersteklasse
In deze klasse is Osman Gazi de kampioen en wie er als tweede eindigt is nog niet bekent. Clias/v.d. Laan Verzekeringen staat één punt voor op Autobedrijf Smid, maar is uitgespeeld en dus kan Smit nog tweede worden, maar als Smid de laatste wedstrijd verliest en Galacticos 2 en Ciseaux D’or winnen de laatste wedstrijd dan passeren die Smid en zal het doelsaldo de beslissing moeten brengen. Degraderen zal Vireau Bloemen en wie volgt hangt van de laatste wedstrijd af. Riklis Karto Hair zal moeten winnen van Ciseaux D’or en is dan veilig, maar bij verlies of een gelijk spel is men afhankelijk wat Beste Hypotheek doet tegen Vireau Bloemen.

Uitslagen van de eerste klasse zijn:
Clias/v.d. Laan Verzekeringen-Galacticos 2 werd 3-3 en Ciseaux D’or tegen Vireau Bloemen werd 2-2, waar Mushin twee keer geel kreeg en dus rood en nu twee wedstrijden is geschorst.

Tweedeklasse
Kuko Kozijnen is kampioen geworden het is afwachten wie ermee gaat naar de eerste klasse. Dat zal in de laatste wedstrijd worden beslist. Dofine won de laatste wedstrijd tegen SWO Veendam met 4-2. Door deze nederlaag is SWO uitgeschakeld. En heeft Dofine nog een kans als Wekmax de laatste wedstrijd verliest en het doelsaldo slechter is dan dat van Dofine.

Slagerij K. Nieland is uitgespeeld en heeft vijftien punten en daaronder staat Boomkwekerij Bijmolt met een punt minder, maar moet nog twee wedstrijden spelen. Als laatste staat Kruit en Kramer met elf punten en zullen degraderen. Uitslagen: Slagerij K. Nieland – De Woldstreek 4-6, OLRO Werkwear – Boomkwekerij Bijmolt 3-6.

Derdeklasse
Hier zijn alle beslissingen gevallen. Kampioen is geworden Riviera United en Regioisolatie is tweede geworden. FC. Titanium en Galacticos 3 degraderen. De uitslagen verder in deze klasse waren: Galacticos 3- Bareveld 2-3, FC. Titanium-JW Bouw 3-6.

Vierdeklasse
DWS/Drukkerij Reinier v.d. Kooi is maandagavond kampioen geworden door met 6-0 te winnen van Avebe. Afterbeat en Pizza in the Box gaan uitmaken wie er tweede wordt. Beide teams spelen nog één wedstrijd en hebben beide dezelfde aantal punten. Maar Afterbeat heeft een veel beter doelsaldo. Van Ringh-v.d. Wiel 3-6.

Winkler Prins competitie
Fc. Jopie won met 8-1 van een zwak FC Groningen en staat nu twee punten achter op FC. Doner. H2 Allstars tegen FC. Poster werd een moeizame overwinning voor FC Poster. Het werd 3-1 voor FC Poster. En Poster staat nu op de derde plaats. Black boys – Maiden werd 4-7 en de jonkies van WP Galaxy kregen klop van Qawi. Het werd 5-0 voor Qawi. Dit team zal zeker volgend seizoen meer gaan winnen.

Dus op maandag 25 april de prijsuitreiking van dit seizoen in de Wildervanckhal. Er komen steeds nieuwe aanmeldingen binnen. En als er volgend seizoen nog teams mee willen doen meld u aan. En maak het voorschot van 125 euro over op de rekening van V&Z Veendam. Want dan is men zeker van deelname. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij.