Vrijwilligers

Vacature VVV Media en contentmedewerker (vrijwilligersfuntie)Als Media en content medewerker beheer je de website www.veenkolonien.groningen.nl en heel specifiek online agenda. Je maakt actief gebruik van social media en weet goede en prikkelende (web) teksten te schrijven. Afhankelijk van jouw beschikbaarheid, talenten en initiatief kan het takenpakket uitgebreid worden.

Over VVV Veenkoloniën
Ons VVV agentschap is gevestigd in het Veenkoloniaal Museum in Veendam en maakt gebruik van de faciliteiten en de inzet van de vrijwilligers daar.  Zo is er een team van 15 baliemedewerkers die zich naast hun werkzaamheden voor het museum en de museumwinkel inzetten voor de informatievoorziening van toeristen die zich melden aan de balie.  Daarnaast zijn er vrijwilligers die zich inzetten voor de bezorging van brochures, kranten e.d. Ook hebben we een vrijwilliger die meewerkt aan het realiseren van fietsroutes en zijn er gidsen die in samenwerking activiteiten realiseren waardoor de bezoeker aan de regio kennis maakt met de historie en het landschap van de Veenkoloniën.
Dit alles gebeurt onder aansturing van de VVV coördinator (parttime) die tevens verantwoordelijk is voor promotiecampagnes, het beheren van de website (incl. agenda) www.veenkolonien.groningen.nl , social media, het samenstellen van arrangementen, het aanschuiven bij regio-overleg, medewerking aan evenementen en het office-management.

Wat zijn jouw werkzaamheden?
In de praktijk doen zich wellicht nog wat andere taken voor en mogelijk dat op eigen initiatief andere taken aan je toebedeeld worden. Maar je taken bestaan in eerste instantie uit de volgende zaken. Voor zo’n 10 uur per week: 

  • Je verzamelt en schrijft content en plaats deze op onze website
  • Beheert social media kanalen
  • Het opmaken en verzenden van digitale nieuwsbrieven;

Wie zoeken wij?
Je hebt een Mbo/HBO opleiding communicatie of marketing/ toerisme afgerond
Je hebt goede contactuele, mondelinge en schriftelijke vaardigheden
Je hebt affiniteit en ervaring met social media
Zelfredzaam, initiatiefrijk
Je bent enthousiast, creatief en een echte aanpakker.
Kennis van en ervaring met websitebeheer en bij voorkeur van Kirra
Sterk In het schrijven van teksten
Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
Het is een pré wanneer je de Engelse en Duitse taal in geschrift beheerst
Je bent minstens een half jaar beschikbaar

Informatie?
Voor meer informatie kun je terecht bij Nathanja Mulder, coördinator VVV Veenkoloniën, telefoonnummer 0598-364224  of mail: info@promotieveenkolonien.nl. Meer informatie over de regio vind je op www.veenkolonien.groningen.nl ( Er wordt voor elke vrijwilliger een verklaring omtrent gedrag aangevraagd).

Reageren op de functie middels een sollicitiatiebrief en CV.