Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam 1894 op zoek naar meiden!

Door Willem van der Werf op woensdag, 6 april, 2016 - 07:42

Dames-Veendam_1894_005.jpg

DAMESVOETBAL - Veendam 1894 breidt het meisjes/vrouwen voetbal verder uit. Het meidenvoetbal bij Veendam zal verder moeten groeien om voor de langere termijn een stevige basis neer te zetten. Elke week melden zich weer nieuwe meiden aan in alle leeftijdsklassen. Voor komend seizoen gaan we waarschijnlijk over de 100 meiden krijgen…..Op dit moment zijn we in alle leeftijdsklassen actief….Fantastisch natuurlijk.

Veendam1894 is op zoek naar meiden en vrouwen die voetbal leuk vinden.
Met name ons Vrouwenteam Veendam 1894 VR1 is dringend op zoek naar serieuze versterking…Dit team dat nu is ingestroomd  in de 5e klasse van het Vrouwenvoetbal Is te sterk in deze klasse… Volgend jaar 4e klasse..??…misschien wel 3e klasse..

Presteren en plezier is hierbij het motto. Na 10 jaar onafgebroken meisjesvoetbal bij Veendam 1894 is er nu eindelijk weer een vrouwenelftal ontstaan uit speelsters die het merendeel van hun voetbaljeugd bij ons zijn opgeleid. En met succes mogen we toch wel stellen. Vele kampioenschappen zijn inmiddels binnen gehaald, zelfs de KNVB beker District Noord Nederland is gewonnen voor MD-teams vorig jaar, een begrip in Noord Nederland, teams met een missie, met een al even zo fanatieke begeleiding er omheen. Ook individuele successen bij de meiden…..diverse meiden die bij Veendam gevoetbald hebben spelen op dit moment op het hoogste amateur niveau bij Oranje Nassau…Ook hebben wij meisjes die door de KNVB geselecteerd zijn als Toptalent en voetballen in de Hoofdklasse voor meiden bij Veendam 1894.

Het meisjesvoetbal heeft een enorme vlucht genomen de laatste jaren, en ook dat kun je merken bij Veendam 1894. Bij Veendam is het niet alleen de kwantiteit maar zeer zeker ook de kwaliteit belangrijk. Nu hebben wij al sinds een aantal jaren een Technisch Coördinator voor de meidenafdeling…Ook is er een aparte techniektrainer en keeperstrainer voor onze meiden. Goed geselecteerde trainers op alle meidenteams is eigenlijk al vanzelfsprekend geworden bij Veendam 1894. Eigenlijk hebben we voor een soort professionalisering gezorgd. Onze tijd ver vooruit met het meisjesvoetbal……misschien wel…..Maar feit is wel dat Veendam 1894 al 10 jaar investeert in meidenvoetbal, en dat merk je binnen de club……Maar ook buiten Veendam is het opgemerkt. Onze meiden komen niet allemaal uit Veendam….Ze komen van Stadskanaal tot aan Westerlee en van Kielwindeweer tot aan Zuidbroek….dat zegt natuurlijk wel wat.

Ik denk dat we ons nu al onderscheiden. Wij zijn denk ik de enige vereniging in de regio met techniektraining voor meisjes. Dat zorgt toch voor een extra aantrekkingskracht voor de club. De aanwezigheid van meiden/vrouwen zorgt voor een extra boost. Vrouwen en meisjes zorgen voor balans bij de club en dat is goed voor het verenigingsleven. Het zou mooi zijn als Veendam 1894 over een paar jaar een gevestigde naam is in vrouwenvoetbal. Wat dat betreft zijn we de goede weg ingeslagen.

Een geweldige grasmat, het stadion, nieuwe ballen, eigen kleedkamers met warme douches en een sfeervolle kantine waar het na de training/wedstrijd altijd gezellig napraten is.

Lijkt het jou ook leuk om te gaan voetballen bij Veendam 1894  ??
Meld je dan aan bij Veendam 1894. Je kan altijd 2 week lang gratis proef trainen met een meiden/vrouwen team. Wil je eerst nog wat meer informatie, stuur dan een mail met je vragen en contact gegevens naar  tc@veendam1894.nl met als onderwerp “MEISJES/VROUWEN VOETBAL“.  Dan neemt er zo spoedig mogelijk iemand contact met je op.