Voetbal in de regio

Door Jacob Kuipers

Zondagvoetbal

Tweedeklas
Na zes minuten kond de eigen aanhang van ZNC al juichen in het treffen tegen GVAV Rapiditas. ZNC 'er Rene Schuppert had zijn schoenen in de juiste richting staan en drukte de 1-0 voorsprong af. Daarna geloofden de 'Brouksters' het wel. En GVAV kreeg een overwicht. Maar de sluitpost van de thuisclub groeide naar een grote hoogte. Daarna gooide ZNC meer strijd in de 'weegschaal'. Met nog een kwartier te spelen vond ZNC ér Patrick Johannes het welletjes en scoorde via een strafschop. Eindstand: 2-0.

Derdeklas
Halverwege het duel tussen ASVB en Veendam 1894 (zon) was de stand 3-0 in het voordeel van De Blijhamsters. Bij de Veendammers was het 'huilen met de pet op'. De geelzwarten kwamen na rust getergd binnen de lijnen om ASVB, het leven 'zuur te maken'. En dat hebben 'de witte muizen' geweten. De gasten kwamen dichterbij door Jonker en Geerts: 3-2. Maar ASVB 'er Van Heumen had de 'langste adem' en zorgde er voor dat zijn ploeg de zege pakte: 4-2.

Muntendamdam-speler Michael Ploeger was de man off the match in het uitduel tegen buur Wildervank. Na een kwartier was het al 'bingo' voor Muntendam: 0-1. En 9 minuten voor het slotaccoord van de scheidsrechter besliste Ploeger de wedstrijd met zijn tweede treffer: 0-2.

Vierdeklas
Hekkensluiter Meeden deed slechte zaken door in eigen home drie punten aan de tegenstander te geven. Het werd tegen Nieuw-Roden een 2-0 nederlaag. Meeden was de betere ploeg maar kon dat niet verzilveren in goals. En daar draait het om wil je een wedstrijd winnen. En op dat onderdeel was Nieuw-Roden dus de betere ploeg.

Vijfdeklas
Barevelder en topscorer Daniel Kroder was Man off the match, na afloop van de wedstrijd Bareveld-Gasselternijveen: 5-1. Hij was verantwoordelijk voor drie doelpunten. In het eerste bedrijf stond er nog een gelijke stand op het bord van 1-1. Omdat de Barevelders het doel niet konden vinden. Maar tijdens de rust hebben ze de zaken nog even goed door gesproken en dat hebben ze mee genomen naar de groene weide. Daar aangekomen was de 'beer' Bareveld los en vrat zijn tegenstander op.

DWZ stevende af op een grote overwinning. In het kind van de rekening was Oldambster Boys: 5-3. Niemand van de toeschouwers in Ommelanderwijk gaf nog een cent voor hun ploeg. De Boys stond in no-time met 2-0 voor. Maar met het 'schuim op de mond' bij De Wieksters, veranderde de stand als 'sneeuw voor de zon'. Bij de rust stond de thuisclub voor met 3-2. Door goals van Henry Hut en Tom Bijl (2). In de tweede paart ging men hier mee door, waar het gebleven was. Direct na de pauze werd het 4-2. Jasper Kluin scoorde namens DWZ voor 5-2. En de Boys kreeg ook nog iets voor de geboden moeite. Want Garp Heeres stelde de eindstand vast op 5-3. En de grote winnaars waren de toeschouwers. Acht goals.