Overslaan en naar de inhoud gaan

Dorpsfeest met Spelbrekers en Mama Maffia
trekt 400 bezoekers

Door Henk Drenth op dinsdag, 5 april, 2016 - 08:30

IMG_6355.JPG

FEESTGEBRUIS - Vrijdag- en zaterdagavond werd in een grote tent achter de boerderij van Grondverzet Roossien een groot dorpsfeest gegeven met artiesten. Op de vrijdagavond zijn de Spelbrekers geweest, en de zaterdagavond was voor Mama Maffia.

IMG_6335.JPG

Het dorpsfeest is vrijdag en zaterdag voor het vierde jaar gehouden. Vanuit een vriendengroep is het vier jaar geleden ontstaan. Ieder jaar was het een succes en is uitgegroeid naar iets groters. De vriendenclub bestaat uit 30 man. Met het opbouwen is zo’n 5 dagen gemoeid, maar dan staat er ook wat. In een eerder jaar zijn ook de Esperando’s al eens geweest.

IMG_7016.JPG

Naar schatting hebben tussen de 350 en 400 bezoekers het festival bezocht. De sfeer zat er goed in. Met veel bekende mensen en het was oergezellig.

IMG_6923.JPG

Dat is aan de boerenrock tributeband Mama Maffia ook wel toevertrouwd. Originele teksten zijn omgezet in streektaal. Maar het schrijven van eigen werk wordt ook niet geschuwd. Tijdens hun optreden werden video opnames gedraaid voor een nieuwe promotievideo. Waaruit door de kijkers een soort van voorverkiezing is te doen voor een nieuwe CD samenstelling.

IMG_6443.JPG

Het dorpsfeest wordt niet voor de winst gegeven, maar het is voor de gezelligheid van het dorp. Het wordt ook mede mogelijk gemaakt door maar liefst 43 sponsoren uit Veendam en Wildervank!

IMG_6390.JPG

Aan het feest is ondersteuning aan een goed doel gekoppeld. Aan het KWF wordt een donatie gedaan dat mogelijk gemaakt is door verschillende ondernemers uit Wildervank.


Sponsoren Dorpsfeest Wildervank
Onderhoud en lastechniek Raven, Restaurant Pizzeria Aladdin, Thuishuis Bij de Handjes, Tegelzetbedrijf Eling, Bennie Tuil Schilderwerken, Projo Promotions, Vuk (Pe Langen), Harry Salier Infratechniek, Nico Levering Transport, Snackbar John Gasselte, Hendrik Meertens Tuin & Woning, TIB Braams, K&D bestrating, Kraanverhuur- grondverzetbedrijf Roossien, Dierenspeciaalzaak Wildervank, Happy Days Veendam, Bouwbedrijf Gervas, Martin Boerma ROW, Rustico Louis Ottens, De Laatbloeier, Theo v.d.v Borgh Bestratingen, Tropiqua Catering, Beekman Tandheelkunde, Duivenkeet, Meertens Meubelen Ommelanderwijk, Hengelsport Veendam, Jeanette Hairlines, Boot démontagebedrijf Oost Groningen, Remi en Anita Mulder, Siebo Leeuwerik, Van der Vlag Autosloperij, E-quality Nails Esther op ’t Holt, Voegbedrijf B. v.d. Laan, Tweede Huis, Livera Veendam, Lourens en Trijnie Reinders, Berryl House, Vishandel Schuur, Frans Hempen verhuur, Richard Laarman, Adrie Lamain, Gerards Bloemenkas, Café de Jordaan