Regio

VVV Veenkoloniën lanceert derde editie
recreatiekrant ‘Simpelweg Genieten’



Tim Goorman.jpg

STADSKANAAL  -  Op zondag 3 april mocht Reind van Deest, vicevoorzitter van de Stichting Stadskanaal Rail (Museumspoorlijn STAR) in Stadskanaal de derde editie van de recreatiekrant ‘Simpelweg Genieten’ in ontvangst nemen van Nathanja Mulder, coördinator van VVV Veenkoloniën. De STAR nam dit jaar het voorwoord in de krant voor hun rekening en de overhandiging had dan ook plaats in de historische sfeer van de stationsrestauratie de Museumspoorlijn in het bijzijn van VVV leden, adverteerders en organisatoren. Reind van Deest sprak, voorafgaand aan de overhandiging, over ‘de Veenkoloniën onder stoom’. Een uiteenzetting over de rijke historie van de regio en de Museumspoorlijn.

Vervolgens sprak Michel Aaldering, van Marketing Groningen, over de voordelen van regiopromotie en samenwerking. De aanwezigen werden hierna nog rondgeleid over het terrein van de Museumspoorlijn en hadden de mogelijkheid de museumcollectie te bezichtigen.

De recreatiekrant staat vol tips, arrangementen, evenementen en méér uit de gemeenten Veendam, Pekela, Menterwolde en omliggende dorpen. Ook zijn er dit jaar twee pagina’s gewijd aan het evenement EigenWijze Tuin & Kunst Weken dat plaats zal hebben van 10 t/m 26 juni.
Nieuw dit jaar in de krant is de speciale Veendam Centrum Katern. Hierin zijn diverse ondernemers, culturele instellingen en winkeliers uit het centrum opgenomen. Hierdoor telt de krant, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geen 12 maar wel liefst 20 pagina’s.

De gratis verkrijgbare krant is vervaardigd door Sense Visuele Communicatie, in een tabloid-formaat met een oplage van 20.000 stuks. De krant is verkrijgbaar bij de VVV in Veendam, de VVV in Winschoten, de Tourist Info in Gieten, de Tourist Info in Stadskanaal en bij diverse toeristische punten, ondernemers en attracties in Groningen en Drenthe. Op de website www.veenkolonien.groningen.nl kan men zien op welke punten in de regio Veenkoloniën de krant gratis af te halen is. Wie de krant in een grotere oplage wil ontvangen mailt naar info@promotieveenkolonien.nl