Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportoverzicht 2016 - maart

Door Eindredactie op donderdag, 22 december, 2016 - 21:00

20160306_Judo_1.JPG

Samengesteld door Jacob Kuipers

Judo
Judoteam Veendam-Hoogezand behaalt 14 districtsmedailles Tijdens het districtskampioenschap voor dames en heren tot 18 jaar hebben de judoka's van Judoteam Veendam-Hoogezand goed gepresteerd. Liefst 14 judoka's behaalden een prijs en hebben zich daarmee geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 2 april 2017.

Rutgers nieuwe trainer Veendam 1894 (zon)
Smilde-trainer Roelof Rutgers werd de nieuwe hoofdtrainer van Veendam 1894(zon) voor het seizoen 2016-2017 als opvolger van Patrick Beek. In het dagelijks leven is Rutgers werkzaam als manager van de zwembaden in de gemeente Tynaarlo. Als keeper is hij actief geweest bij onder andere FC Groningen en Heerenveen.

Sportinstuif voor senioren
De gemeente Veendam hield een sportinstuif voor senioren. Na het succesvolle badmintontoernooi in december 2015 en de dynamic tennis clinic in januari 2016 is besloten om deze sportonderdelen terug te laten komen tijdens de instuif. Iedereen vanaf 55 jaar was van harte welkom op deze sportieve middag

Zwemdisco swingt
In zwembad Tropiqua in Veendam werd voor de eerste keer een disco gehouden voor mensen met een verstandelijke beperking. Er waren regelmatig themafeesten in Tropqua, maar een zwemdisco was er nog niet voor deze mensen. Ze genoten van een paar uur zwemmen met muziek. 

Sarah Hector
Judoka Sarah Hector van Judoschool Veendam behaalde een derde plaats bij het Nederlands Kampioenschap -15 jaar. In de Omnisporthal in Apeldoorn plaatste Sarah zich overtuigend voor de halve finale. Sarah liet in de wedstrijd om de derde plaats niets aan het toeval over en scoorde een schitterend punt en eiste daarmee de bronzen medaille voor zich op.

Mini voetbal toernooi Veendammer scholen
Onder leiding van de organiserende gemeentelijke Commissie voor de Schoolsport was het een groot en gezellig mierennest in de Sorghvliethal. Voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen en speciaal onderwijs in de gemeente Veendam kon weer volop kennis worden gemaakt met verschillende teamsporten.

Owen van Dijk.jpg

Owen van Dijk
vv Wildervank-speler Owen van Dijk is sinds 1 juni 2015 lid van de keepersschool van Wildervank en heeft zich goed ontwikkeld. Zelfs zo goed dat hij trainde bij FC Emmen en FC Groningen. Uiteindelijk koos hij voor FC Emmen. Dit seizoen speelt hij bij FC Emmen D2.

vv Borgercompagnie start met eerste elftal
Borgercompagnie start in het seizoen 2016-2017 met een nieuwe eerste elftal die uitkomt in de zondag vijfdeklas. Posthuma en voormalig oefenmeester van Borgercompagnie Frits Spreen zijn de drijvende krachten om het team samen te stellen.

vvMuntendam
De damesafdeling van voetbalvereniging Muntendam vierde afgelopen jaar het 45-jarig bestaan. Daarmee is het één van de oudste nog bestaande voetbalclubs in Nederland waar ook dames een balletje trappen.

Dick Lukkien
Eindelijk maar toch! De 'kogel is door de kerk'. De 43-jarige Dick Lukkien wordt met ingang van het seizoen 2016-2017 oefenmeester van FC Emmen. De Veendammer volgde oefenmeester Erwin van Looi op. 

Bas Abrahamse
Het was een spannende dag voor jeugdspeler Bas Abrahamse van Veendam 1894. Toen hij zijn iPad aanzette kreeg hij de verrassing van zijn leven. Er stond een filmpje op van zijn voetbalheld Arjen Robben. Robben wenste hem veel succes bij zijn wedstrijd. Een neef van Bas had dit geregeld. 

Jongensturnen in de lift
De Wildervanckhal stond in het teken van jongensturnen. Diverse aankomende talenten wilden het voorbeeld van topturner Epke Zonderland volgen. Want het jongensturnen zit in een dalletje. Alhoewel het iets beter word door de successen van Zonderland.In de Wildervanckhal leende zich uitstekend om te kijken of er een tweede Zonderland rond liep.