Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslag zaalvoetbal V&Z en Winkler Prins competitie
week 12

Door op zaterdag, 2 april, 2016 - 20:19

V&Z_Veendam.png

Galacticos 1 en Kuko Kozijnen zijn kampioen geworden.

Hoofdklasse
Galacticos 1 won woensdag met 5-2 van Beautysalon Jannie. En TTK kon vrijdag geen team op de been krijgen en verloor reglementair met 5-0. Daardoor is Galacticos 1 nu de kampioen geworden. O.G. Team kwam vrijdag niet opdagen en daardoor won Futsal Topbrands reglementair met 5-0. Onderin speelde Wilsumer Chalets zich veilig door met 4-3 te winnen van Draaijer Schilders. Galacticos heeft ook nog kans om de beker te winnen.

Eersteklasse
Het lijkt er op dat niemand met Osman Gazi naar de hoofdklasse wil. Riklis Karto Hair won met 4-2 van MF Shipping en is met 26 punten uit gespeeld. Riklis Karto kon de punten goed gebruiken om degradatie te voorkomen. Kampioen Osman Gazi won met 8-2 van Vireau Bloemen. Autobedrijf Smid kwam vrijdagavond zonder doelman en drie veldspelers opdagen en ternauwernood moest Coach Kruizinga in het doel. Het verloor dan ook met 14-1 van Xelvin Techn.Detach. Beste Hypotheek – Ciseaux D’or werd 1-4 en daarmee heeft Ciseaux D’or nu de beste kans om alsnog te promoveren. Met nog twee wedstrijden te spelen en drie punten minder dan de andere teams kan het nog alle kanten op. Clias/v.d. Laan Verzekeringen moet nog een wedstrijd spelen net als Autobedrijf Smid die 26 punten hebben en ook Galacticos 2 heeft nog een kans als ze de laatste twee wedstrijden winnen. Beste Hypotheek zal de laatste wedstrijd moeten winnen en dan moet Riklis Kastro punten laten liggen om degradatie te voorkomen.

Tweedeklasse
Kuko Kozijnen pakte het kampioenschap door met 5-0 te winnen van Werkmax dat moest winnen om te promoveren, maar dat liever niet wil. Het leek er ook op dat ze niet wilden winnen, maar ze staan nog wel tweede en zullen dus ook de laatste wedstrijd moeten verliezen om niet te promoveren. Als Dofine ook de laatste wedstrijd verliest en SWO Veendam wint de laatste beide duels dan promoveren die naar de eerste klasse. Calker/Heikens – Slagerij K Nieland werd 7-4. Onderin in deze klasse zal het tot het laatst spannend blijven. Drie teams kunnen nog degraderen.

Derdeklasse
In deze klasse is alles beslist en daar zijn de volgende wedstrijden gespeeld. SC Wiebri-Euro Mail 1-6. De kampioen en het team dat tweede staat maakten er onderling een mooie wedstrijd van en een gelijk spel was ook de juiste uitslag. Regioisolatie- Riviéra United werd 3-3.

Vierdeklasse
In deze klasse lijkt DWS/Drukkerij v.d. Kooi kampioen te worden. Het heeft een punt meer dan de achtervolgers en moeten nog twee wedstrijden spelen in de concurrentie. Naaste belager Afterbeat verloor van Pizza in the Box met 2-3 en deze twee ploegen moeten beide de laatste wedstrijd winnen om kans te maken op promotie en dan zal het doelsaldo de doorslag geven. CGKV De Kandelaar-GHV/Vastgoed Partner werd 4-6 waar de Kandelaar meer had moeten hebben, want ze waren zeker niet minder. Kleiweg van De Kandelaar scoorde drie goals en heeft nu 49 doelpunten gemaakt en zo te zien kan alleen Ottema van Kuko Kozijnen hem nog passeren.

Winkler Prins Competitie
In de Winkler Prins Competitie koploper FC. Doner met 19-1 van Maiden. Schomaker en Rosies scoorde er elk zeven van de negentien goals. Qawi Fc. – Zvv. Muntendam werd 0-1 en Fc. Kings won met 7-1 van de jonkies WP Galaxy. Zvv Veendam-The Black Boys werd 2-2. Op 25 april wordt in de Wildervanckhal gestreden om de beker. Eerst om de derde en vierde plaats en daarna de finale. De tijden worden binnenkort bekend gemaakt en daarna zal de voorzitter de bekers uitreiken aan de kampioenen en topscoorders en de algehele topscoorder. En natuurlijk ook de wisselbokaal.

Dat dit op de maandag valt heeft een aantal redenen. Als eerste kunnen we op 22 april niet in de Wildervanckhal en ten tweede willen we het dit jaar sober houden in verband met de vechtpartij van vorig seizoen. We hadden natuurlijk ook voor het Indoorcentrum kunnen kiezen, maar nu wij als V&Z behoorlijk zwart zijn gemaakt en Sportplein liever zelf een feestje geeft zonder ons, hebben wij als bestuur besloten om het zo te doen.

Het bestuur hoopt dat alles toch nog een keer wordt uitgesproken, want hier gaat niemand beter van worden. Wij hadden het ook liever anders gehad, maar wij kunnen aan deze situatie ook niets veranderen.