Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijving voorrondes Theaterfestival 30 minuten Los!
van start

Door Willem van der Werf op donderdag, 31 maart, 2016 - 21:32

THEATERFESTIVAL - Het komende najaar barst het Theaterfestival 30 Minuten Los! weer los in de provincie. Veel amateurspelers hebben in de afgelopen jaren een speelplek gevonden in het festival en jaarlijks sluiten nieuwe groepen en spelers zich aan. De organisatie verheugt zich dan ook elke editie opnieuw over de variëteit, over de bonte verzameling van genres die zich aanmelden voor de voorrondes. Een verzameling van jong, inspirerend talent en meer ervaren spelers.  Behalve dat cabaret en stukken niet langer mogen zijn dan de 30 minuten zijn er geen beperkingen voor deelname. De afgelopen jaren zagen de organisatie en het aanwezige publiek verschillende vormen van theater voorbijkomen, zoals theater gecombineerd met dans of muziek, maar ook de traditionele éénakters blijven het goed doen.

Tijdens de voorronde-avonden, die plaatsvinden in oktober en waarvan de locaties in de regio nader bekend worden gemaakt, is een driekoppige jury aanwezig die na afloop de tip en de tops met de deelnemers bespreekt en wijst na het zien van alle acts, vier finalisten aan die tegen elkaar zullen strijden in theater vanBeresteyn. Dit jaar is die finale op zondagmiddag 13 november waar onder het toeziend oog van een finalejury de uiteindelijke winnaar wordt aangewezen.

Informatie en opgave kan bij de organisatie van de voorrondes: Stichting MMC, info@metmeercultuur.nl of kijk op Facebook 30 Minuten Los.