Overslaan en naar de inhoud gaan

Uniek concert in De Binging Pekela
met salonorkest Las Ninas en Harms Farm Ochestra

Door Eindredactie op donderdag, 31 maart, 2016 - 11:22

OUDE PEKELA - Het salonorkest Las Ninas uit Oude Pekela en het Harms Farm Orchestra van het Kielzog Kunstencentrum uit Hoogezand geven op 10 april gezamenlijk een concert in de Binding in Oude Pekela. Dit concert wordt mogelijk gemaakt door Musica Viva Oude Pekela. Enkele leden die in beide orkesten vertegenwoordigd zijn en de muzikaal leiders hebben het initiatief genomen om dit concert te organiseren.

Het salonorkest Las Ninas, dat regelmatig concerten verzorgt  in de provincie, bestaat uit 18 musici en de zangeres Hermien Cats en de zanger Bert Kraan, en staat onder leiding van Jelte Duister. Het orkest zal voor de pauze een programma verzorgen met een sterk Weens karakter. Er worden werken gespeeld van Franz Schubert, Johann Strauss, Fred Raymond en Emmerich Kalmann.

Harms Farm Orchestra is een symfonieorkest dat bestaat uit ongeveer 30 musici en staat onder leiding van Harm Pals, pianoleraar aan de muziekschool in Hoogezand. Dit orkest brengt voor de pauze een zeer gevarieerd programma met klassieke muziek van Bach en Felix Mendelssohn, maar ook zal muziek van de Beatles te horen zijn.

Na de pauze worden beide orkesten ineengevlochten tot een groot orkest en wordt een fantastisch programma verzorgd met muziek van onder meer Moussorski, Howard Blake, Abba, Andrew Lloyd Webber en Johann Strauss.

Dit prachtig en uniek concert is op zondagmiddag 10 april in de Binding in Oude Pekela.

Het concert begint om 15.00 uur.

De entreeprijs is € 5 en daarvoor is er naast het mooie concert ook nog een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.